Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Leonardo da Vinči

Leonardo da Vinči

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-736-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1843

Broj strana:

144

Težina:

279 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zagonetka Mona Lizinog osmijeha dostojna je zagonetke životne sile njenoga tvorca. Knjiga Leonardo da Vinči Šervina Nulanda (za čije djelo Tajm tvrdi da uljeva strahopoštovanje) rezultat je dvadesetogodišnjeg istraživanja života ovog neškolovanog čovjeka koji je bio slikar, arhitekta, inžinjer, filozof, matematičar i naučnik. Šta je to podsticalo Leonardovu nezajažljivu radoznalost? Kako je mogao istovremeno biti naivan kao dijete i trezven kao mudrac?
Nuland traga za odgovorima u Leonardovoj umjetnosti, odnosima i izučavanjima - kao i rukopisima koji su privukli pažnju na aukciji na kojoj ih je kupio Bil Gejts. Nuland otkriva pjesmu sirena koja je ovog velikog umjetnika tako često vukla u zagrljaj nauke - njegovu opsjednutost anatomijom, prije svega kao osnovom njegovih slika, a zatim i ključnom komponentom njegovih napora da sistematizuje sva znanja o prirodi. Učevan i strastven, Nulandov Leonardo da Vinči vodi nas duboko u tajne prvog istinski modernog empirijskog uma, koji je išao vjekovima ispred svog vremena.

  • Prevodilac: Čabraja Aleksandra
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zagonetka Mona Lizinog osmijeha dostojna je zagonetke životne sile njenoga tvorca. Knjiga Leonardo da Vinči Šervina Nulanda (za čije djelo Tajm tvrdi da uljeva strahopoštovanje) rezultat je dvadesetogodišnjeg istraživanja života ovog neškolovanog čovjeka koji je bio slikar, arhitekta, inžinjer, filozof, matematičar i naučnik. Šta je to podsticalo Leonardovu nezajažljivu radoznalost? Kako je mogao istovremeno biti naivan kao dijete i trezven kao mudrac? Nuland traga za odgovorima u Leonardovoj umjetnosti, odnosima i izučavanjima - kao i rukopisima koji su privukli pažnju na aukciji na kojoj ih je kupio Bil Gejts. Nuland otkriva pjesmu sirena koja je ovog velikog umjetnika tako često vukla u zagrljaj nauke - njegovu opsjednutost anatomijom, prije svega kao osnovom njegovih slika, a zatim i ključnom komponentom njegovih napora da sistematizuje sva znanja o prirodi. Učevan i strastven, Nulandov Leonardo da Vinči vodi nas duboko u tajne prvog istinski modernog empirijskog uma, koji je išao vjekovima ispred svog vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter