Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Leon i Luiz

Leon i Luiz

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Aleks Kapi


ISBN:

978-86-521-0967-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4654

Broj strana:

288

Težina:

399 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Aleks Kapi s čudesnom lakoćom i velikom unutrašnjom snagom priča o ljubavi u vijeku ratova, o jednom paru koji se na bajkovit način suprotstavlja vremenu, drži se svoje ljubavi suprotno svim konvencijama i vodi svojevoljan, katkad nečuveno čudan, ali istovremeno i skriven i opštepoznat dvostruki život. Leon i Luiz su nezaboravan par savremene njemačke književnosti.

U vrijeme kada je upoznao Luiz Žanvije, moj djeda je imao sedamnaest godina. Rado ga zamišljam kako kao sasvim mlad, u proljeće 1918. u Šerburu, na bicikl privezuje kofer od ojačanog kartona i zauvijek napušta kuću svoga oca. Tako Aleks Kapi započinje ljubavnu priču, koja se završava tek 16. aprila 1986. godine opelom za Leona Le Gala u Notr Damu. Kao zagonetni svjedok prošlosti, toga jutra se pojavljuje sićušna sjedokosa dama, koja se odlučnim korakom probija pored članova porodice do otvorenog kovčega. Dvoje mladih zaljubili su se na atlantskoj obali tokom Prvog svjetskog rata, ali ih je razdvojio vazdušni napad. Uvjereni da ih je smrt rastavila, svako gradi svoju sudbinu: Leon se ženi, a Luiz, žustrog temperamenta i neutoljive potrebe za nezavisnošću, ide sopstvenim putem - sve do njihovog slučajnog susreta u pariskom metrou.

  • Originalni naziv: Leon und Louise
  • Prevodilac: Irena Lea Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Aleks Kapi s čudesnom lakoćom i velikom unutrašnjom snagom priča o ljubavi u vijeku ratova, o jednom paru koji se na bajkovit način suprotstavlja vremenu, drži se svoje ljubavi suprotno svim konvencijama i vodi svojevoljan, katkad nečuveno čudan, ali istovremeno i skriven i opštepoznat dvostruki život. Leon i Luiz su nezaboravan par savremene njemačke književnosti. U vrijeme kada je upoznao Luiz Žanvije, moj djeda je imao sedamnaest godina. Rado ga zamišljam kako kao sasvim mlad, u proljeće 1918. u Šerburu, na bicikl privezuje kofer od ojačanog kartona i zauvijek napušta kuću svoga oca. Tako Aleks Kapi započinje ljubavnu priču, koja se završava tek 16. aprila 1986. godine opelom za Leona Le Gala u Notr Damu. Kao zagonetni svjedok prošlosti, toga jutra se pojavljuje sićušna sjedokosa dama, koja se odlučnim korakom probija pored članova porodice do otvorenog kovčega. Dvoje mladih zaljubili su se na atlantskoj obali tokom Prvog svjetskog rata, ali ih je razdvojio vazdušni napad. Uvjereni da ih je smrt rastavila, svako gradi svoju sudbinu: Leon se ženi, a Luiz, žustrog temperamenta i neutoljive potrebe za nezavisnošću, ide sopstvenim putem - sve do njihovog slučajnog susreta u pariskom metrou.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter