Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Opsadno stanje

Opsadno stanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-104-34-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4897

Broj strana:

195

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Poznati španski pisac obimnog književnog opusa i značajnog međunarodnog renomea boravio je u par navrata u opsjednutom Sarajevu.

Ovaj izvanredan roman govori o ratnom Sarajevu i pisac ga je posvetio stanovnicima Sarajeva koji se bore protiv kukavičluka i ravnodušnosti svijeta.

. . .Na samom početku: zatim dolazi žena u pejzaž: stara, umorna, izgladnjela, oprezna, u opasnu zonu pregrađenu niskom zidom, prelazi, po ledu, na koljenima, umjesto da je poput drugih pretrčava, zatim eksplozija granate.

Pisac nigdje ne kaže da je u pitanju Sarajevo, ali mi sa sigurnošću prepoznajemo: rupa kroz koju posmatra grad je rupa na famoznoj UNHCR-ovoj foliji. Hotel čiji unutrašnji prostor ga podsjeća na projekat nebodera katedrale što ga je zamislio Gaudi, sa spratovima sličnim zatvorskim galerijama je sarajevski Holiday Inn. Uska ulica koju žena prelazi jeste, ali je usred zime, po grbavom ledu, opasna i za istrenirane mlade trkače. Prije ću slomiti nogu nego što će me pogoditi snajper, rekao je neko na tom mjestu, za vrijeme rata. . .

  • Originalni naziv: Etat de seige
  • Prevodilac: Asaf Džanić
  • Edicija: Biblioteka Feniks
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

    Detalji

    Poznati španski pisac obimnog književnog opusa i značajnog međunarodnog renomea boravio je u par navrata u opsjednutom Sarajevu. Ovaj izvanredan roman govori o ratnom Sarajevu i pisac ga je posvetio stanovnicima Sarajeva koji se bore protiv kukavičluka i ravnodušnosti svijeta. . . .Na samom početku: zatim dolazi žena u pejzaž: stara, umorna, izgladnjela, oprezna, u opasnu zonu pregrađenu niskom zidom, prelazi, po ledu, na koljenima, umjesto da je poput drugih pretrčava, zatim eksplozija granate. Pisac nigdje ne kaže da je u pitanju Sarajevo, ali mi sa sigurnošću prepoznajemo: rupa kroz koju posmatra grad je rupa na famoznoj UNHCR-ovoj foliji. Hotel čiji unutrašnji prostor ga podsjeća na projekat nebodera katedrale što ga je zamislio Gaudi, sa spratovima sličnim zatvorskim galerijama je sarajevski Holiday Inn. Uska ulica koju žena prelazi jeste, ali je usred zime, po grbavom ledu, opasna i za istrenirane mlade trkače. Prije ću slomiti nogu nego što će me pogoditi snajper, rekao je neko na tom mjestu, za vrijeme rata. . .

    Dodatne informacije

    Izdavač Svjetlost
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter