Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Germinal

Germinal

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Emile Zola


ISBN:

978-953-0-61711-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2851

Broj strana:

410

Težina:

667 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

54,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U svom najboljem djelu, Germinal, Emile Zola je realistično, do najsitnijih detalja opisao neljudske uvjete života i rada rudara u sjevernoj Francuskoj 60-ih godina 19. stoljeća. Središnji lik romana, Etienne Lantier, novi radnik u jami, nađe se u ulozi vođe štrajka protiv sniženja nadnica, no ta je borba unaprijed osuđena na propast, a donijet će i užasne posljedice.
Germinal, roman o životu radnika, seksualnoj požudi i međuljudskim odnosima, trinaesta je knjiga iz ciklusa Rougon-Macquartovi i predstavlja vrhunac Zolina stvaralaštva, u kojemu je taj predvodnik književnog naturalizma na najučinkovitiji način spojio dokumentarizam s poezijom, stvarnost s mitom te stao uz bok Balzacu, Stendhalu i Flaubertu, velikanima francuske književnosti 19. stoljeća.

  • Prevodilac: Ana Buljan
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U svom najboljem djelu, Germinal, Emile Zola je realistično, do najsitnijih detalja opisao neljudske uvjete života i rada rudara u sjevernoj Francuskoj 60-ih godina 19. stoljeća. Središnji lik romana, Etienne Lantier, novi radnik u jami, nađe se u ulozi vođe štrajka protiv sniženja nadnica, no ta je borba unaprijed osuđena na propast, a donijet će i užasne posljedice. Germinal, roman o životu radnika, seksualnoj požudi i međuljudskim odnosima, trinaesta je knjiga iz ciklusa Rougon-Macquartovi i predstavlja vrhunac Zolina stvaralaštva, u kojemu je taj predvodnik književnog naturalizma na najučinkovitiji način spojio dokumentarizam s poezijom, stvarnost s mitom te stao uz bok Balzacu, Stendhalu i Flaubertu, velikanima francuske književnosti 19. stoljeća.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter