Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Književni leksikon - Pisci. Djela. Pojmovi.

Književni leksikon - Pisci. Djela. Pojmovi.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Milivoj Solar


ISBN:

978-953-150-868-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2987

Broj strana:

541

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Poznat kao neprijeporan književnoteorijski i kritički autoritet, Solar je uvijek umio teške teme, ako ih upućuje širem čitateljstvu, apsolvirati - lako. Zato su i njegova tumačenja u Književnom leksikonu izložena jasno, sažeto, a opet informativno i stručno utemeljeno. Vodič po svekolikom književnom svijetu iz Solarova pera postaje tako obveznom lektirom za svačiju kućnu knjižnicu (Mirjana Jurišić, Večernji list).

Integralni leksikon svjetske i hrvatske književnosti bit će od velike pomoći svakom ljubitelju književnosti. Vjerojatno će se dogoditi i to da će nove generacije Solara doživjeti kao književnog leksikografa. Ali time nam neće oduzeti najomiljenijeg teoretičara koji je dozlaboga dosadnoj teoriji dodao osmijeh i vic. A to mogu samo veliki znalci (Željko Ivanjek, Jutarnji list).

Naravno da ne postoji neki idealan leksikon, tu možete ići u beskraj, ali ovo je arbitraran izbor, nastao na temelju iskustva predavanja književnosti na različitim razinama.
Milivoj Solar, Jutarnji list



Nakon prvoga, rasprodanog izdanja Književnoga leksikona, Matica hrvatska objavljuje njegovo drugo, znatno prošireno izdanje na radost brojnih učenika, studenata, književnih znalaca i svih ljubitelja književnosti željnih da na jednome mjestu pronađu s jedne strane temeljno, a s druge strane, koliko je moguće, i cjelovito znanje o književnosti.

Solarov izbor pisaca, djela i književnih pojmova utemeljen je na autorovu višedesetljetnome teorijskom radu, praćenju tekuće literature, dobru poznavanju nastavnih programa i šire prihvaćenih sudova hrvatske znanosti o književnosti te na praktičnom, predavačkom iskustvu na području književne znanosti, a izveden je pomoću dobro poznata solarovskog principa da se i najsloženiji teorijski pojmovi dadu predočiti i objasniti jednostavnim, običnim jezikom.

Naravno, ta Solarova uputa u temelje struke i znanosti ne bi bila potpuna da pobliže ne povezuje književnost s duhom vremena, čime se autorov Leksikon legitimira i kao reprezentativan dokument naše književne epohe.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Poznat kao neprijeporan književnoteorijski i kritički autoritet, Solar je uvijek umio teške teme, ako ih upućuje širem čitateljstvu, apsolvirati - lako. Zato su i njegova tumačenja u Književnom leksikonu izložena jasno, sažeto, a opet informativno i stručno utemeljeno. Vodič po svekolikom književnom svijetu iz Solarova pera postaje tako obveznom lektirom za svačiju kućnu knjižnicu (Mirjana Jurišić, Večernji list). Integralni leksikon svjetske i hrvatske književnosti bit će od velike pomoći svakom ljubitelju književnosti. Vjerojatno će se dogoditi i to da će nove generacije Solara doživjeti kao književnog leksikografa. Ali time nam neće oduzeti najomiljenijeg teoretičara koji je dozlaboga dosadnoj teoriji dodao osmijeh i vic. A to mogu samo veliki znalci (Željko Ivanjek, Jutarnji list). Naravno da ne postoji neki idealan leksikon, tu možete ići u beskraj, ali ovo je arbitraran izbor, nastao na temelju iskustva predavanja književnosti na različitim razinama. Milivoj Solar, Jutarnji list Nakon prvoga, rasprodanog izdanja Književnoga leksikona, Matica hrvatska objavljuje njegovo drugo, znatno prošireno izdanje na radost brojnih učenika, studenata, književnih znalaca i svih ljubitelja književnosti željnih da na jednome mjestu pronađu s jedne strane temeljno, a s druge strane, koliko je moguće, i cjelovito znanje o književnosti. Solarov izbor pisaca, djela i književnih pojmova utemeljen je na autorovu višedesetljetnome teorijskom radu, praćenju tekuće literature, dobru poznavanju nastavnih programa i šire prihvaćenih sudova hrvatske znanosti o književnosti te na praktičnom, predavačkom iskustvu na području književne znanosti, a izveden je pomoću dobro poznata solarovskog principa da se i najsloženiji teorijski pojmovi dadu predočiti i objasniti jednostavnim, običnim jezikom. Naravno, ta Solarova uputa u temelje struke i znanosti ne bi bila potpuna da pobliže ne povezuje književnost s duhom vremena, čime se autorov Leksikon legitimira i kao reprezentativan dokument naše književne epohe.

Dodatne informacije

Izdavač Matica Hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter