Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Lekcije o zaboravljanju

Lekcije o zaboravljanju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Anita Nair


ISBN:

9788652106608

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V4652

Broj strana:

372

Težina:

481 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka bestselera Kupe za dame.

Mira, ljupka Mira, mala guščarica Mira, srećna je i ušuškana u svojoj ulozi žene udate za čovjeka zaposlenog u velikoj korporaciji i autorke nekoliko kuvara. Onda, jednog lijepog septembarskog dana, njen muž odlazi sa zabave pored bazena bez nje. I ne vraća se kući. Na dezorijentisanu, emotivno ranjivu Miru preko noći pada odgovornost ne samo za Najantaru i Nihila, njenu djecu, nego i za majku Saro, babu Lili i vođenje cijelog domaćinstva u njihovoj ljubičastoj kući, haotičnom starom domu u Bangaloru.

Svega nekoliko ulica dalje smjestio se profesor Dž. E. Krišnamurti, poznat kao Džek, stručnjak za izučavanje ciklona, brodolomnik iz jednog propalog braka i nekoliko kratkih susreta, pošto je skoro doputovao s Floride. U jednoj sobi u njegovoj kući leži u komi njegova devetnaestogodišnja kći Smriti, žrtva nasilja. Šta joj se zaista desilo u beznačajnom primorskom gradiću u Tamilnaduu? Policija ne pruža nikakvu pomoć, prijatelji s kojima je Smriti bila u Mindžikapuramu ne pojavljuju se da je obiđu, zid ćutnje i straha okružuje čitavu nesreću. Džek se, međutim, neće smiriti dok ne otkrije istinu.

Niz slučjanosti i životnih preokreta dovodi Mirine i Džekove staze do zajedničke tačke, na isti nepredvidljiv, ali neizbježan način na kakav nastaju cikloni. Kako dani protiču, novi početak ukazuje se tamo gdje je izgledalo da se sve samo okončava.

Napisana tako da odgovara fazama ciklona, priča ispričana u Lekcijama o zaboravljanju s toplinom govori o iskupljenju, praštanju i šansama koje ipak umiju ponovo da se ukažu.

  • Originalni naziv: Lessons in forgettin
  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka bestselera Kupe za dame. Mira, ljupka Mira, mala guščarica Mira, srećna je i ušuškana u svojoj ulozi žene udate za čovjeka zaposlenog u velikoj korporaciji i autorke nekoliko kuvara. Onda, jednog lijepog septembarskog dana, njen muž odlazi sa zabave pored bazena bez nje. I ne vraća se kući. Na dezorijentisanu, emotivno ranjivu Miru preko noći pada odgovornost ne samo za Najantaru i Nihila, njenu djecu, nego i za majku Saro, babu Lili i vođenje cijelog domaćinstva u njihovoj ljubičastoj kući, haotičnom starom domu u Bangaloru. Svega nekoliko ulica dalje smjestio se profesor Dž. E. Krišnamurti, poznat kao Džek, stručnjak za izučavanje ciklona, brodolomnik iz jednog propalog braka i nekoliko kratkih susreta, pošto je skoro doputovao s Floride. U jednoj sobi u njegovoj kući leži u komi njegova devetnaestogodišnja kći Smriti, žrtva nasilja. Šta joj se zaista desilo u beznačajnom primorskom gradiću u Tamilnaduu? Policija ne pruža nikakvu pomoć, prijatelji s kojima je Smriti bila u Mindžikapuramu ne pojavljuju se da je obiđu, zid ćutnje i straha okružuje čitavu nesreću. Džek se, međutim, neće smiriti dok ne otkrije istinu. Niz slučjanosti i životnih preokreta dovodi Mirine i Džekove staze do zajedničke tačke, na isti nepredvidljiv, ali neizbježan način na kakav nastaju cikloni. Kako dani protiču, novi početak ukazuje se tamo gdje je izgledalo da se sve samo okončava. Napisana tako da odgovara fazama ciklona, priča ispričana u Lekcijama o zaboravljanju s toplinom govori o iskupljenju, praštanju i šansama koje ipak umiju ponovo da se ukažu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter