Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Lav zvani Kristijan

Lav zvani Kristijan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0381-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2195

Broj strana:

153

Težina:

286 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Godine 2008. na sajtu YouTube pojavio se neobičan filmski zapis koji je ubrzo prerastao u internet-fenomen. Prikazivao je ponovni susret pun emocija između dva mladića i njihovog ljubimca lava Kristijana, pošto su ga ostavili u Africi sa Džordžom Adamsonom, poznatim iz knjige i filma Živjeti slobodno, koji je trebalo da ga vrati u odgovarajući dom u divljini.

Lav zvani Kristijan opisuje kako su Entoni „Ejs“ Burk i Džon Rendal 1969. godine posetili London i u Herodsu kupili živahnog lavića. Neko vreme njih trojica su živeli zajedno u stanu na Kings roudu u Čelsiju, gde je Kristijan postao lokalna atrakcija. Međutim, on je rastao, brzo, pa je čak i crkveno dvorište u kom je vežbao postalo premalo za njega. Kako su Ejs i Džon mogli da izbegnu njegovo doživotno utamničenje u zoološkom vrtu?

Slučajan susret sa Virdžinijom Mekena i Bilom Traversom, zvjezdama filma Živjeti slobodno, omogućio je da Kristijan bude poslat u Keniju i stavljen pod Adamsonovo stručno starateljstvo. Ejs i Džon ga nisu vidjeli godinu dana. Danas, zahvaljujući internetu, u njihovom čudesnom ponovnom susretu mogu da uživaju svi.

Prvobitno objavljena 1971. godine, knjiga Lav zvani Kristijan u potpunosti je prerađena i dopunjena, i prenosi Kristijanovu nevjerovatnu priču u slici i riječi. Ovo je jedinstvena i neobična priča koja i danas odjekuje pred svjetskom publikom i svakako će postati jedan od najvećih klasika književnosti posvećene životinjama.

  • Prevodilac: Ivan Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Godine 2008. na sajtu YouTube pojavio se neobičan filmski zapis koji je ubrzo prerastao u internet-fenomen. Prikazivao je ponovni susret pun emocija između dva mladića i njihovog ljubimca lava Kristijana, pošto su ga ostavili u Africi sa Džordžom Adamsonom, poznatim iz knjige i filma Živjeti slobodno, koji je trebalo da ga vrati u odgovarajući dom u divljini. Lav zvani Kristijan opisuje kako su Entoni „Ejs“ Burk i Džon Rendal 1969. godine posetili London i u Herodsu kupili živahnog lavića. Neko vreme njih trojica su živeli zajedno u stanu na Kings roudu u Čelsiju, gde je Kristijan postao lokalna atrakcija. Međutim, on je rastao, brzo, pa je čak i crkveno dvorište u kom je vežbao postalo premalo za njega. Kako su Ejs i Džon mogli da izbegnu njegovo doživotno utamničenje u zoološkom vrtu? Slučajan susret sa Virdžinijom Mekena i Bilom Traversom, zvjezdama filma Živjeti slobodno, omogućio je da Kristijan bude poslat u Keniju i stavljen pod Adamsonovo stručno starateljstvo. Ejs i Džon ga nisu vidjeli godinu dana. Danas, zahvaljujući internetu, u njihovom čudesnom ponovnom susretu mogu da uživaju svi. Prvobitno objavljena 1971. godine, knjiga Lav zvani Kristijan u potpunosti je prerađena i dopunjena, i prenosi Kristijanovu nevjerovatnu priču u slici i riječi. Ovo je jedinstvena i neobična priča koja i danas odjekuje pred svjetskom publikom i svakako će postati jedan od najvećih klasika književnosti posvećene životinjama.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter