Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

28.239

Facebook slicica

Katalog

Kuran u islamu

Kuran u islamu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2466

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2466

Broj strana:

179

Težina:

462 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autor je rođen 1903. u Tabrizu, umro 1982. u Komu i spada među najveće tradicionalne islamske učitelje dvadesetog stoljeća u Iranu. Potječe iz vrlo ugledne i obrazovane porodice religijskih učenjaka. Studirao je u rodnome gradu, zatim u Komu, Teheranu, a veliki dio vremena proveo je i u šiijskom središtu Nedžefu. Krug njegovih slušalaca u Teheranu sačinjavali su ne samo poznati šiijski učenjaci kao što je Murteza Mutahheri već isto tako i mlađi iranski i zapadni intelektualci i filozofi (S. H. Nasr, Henry Corbin i mnogi drugi). Oni su pomogli da se Tabatabaijev utjecaj nadaleko proširi te da postane poznat širem krugu istraživača islama i na Zapadu i na Istoku. Tabatabai je izuzetno plodan autor. Osim velikog komentara Kur’ana u dvadeset svezaka pod naslovom El-Mizanu fi tefsiri-l-Kur’an, napisao je na desetine drugih knjiga, rasprava i članaka.

Knjiga Kur’an u islamu, koju El-Kalem izdaje u suizdavaštvu s Fondacijom Mulla Sadra, pisano je kao siže šiijske propedeutičke nauke u tefsiru. Na njenim stranicama nailazimo na središnje šiijske principe tumačenja Kur’ana koji su šire izloženi u Tabatabaijevom komentaru El-Mizanu. Knjiga Kuran u islamu podijeljena je u pet tematskih cjelina:
1. Vrijednost Kurana kod muslimana
2. Kako podučavati Kuranu
3. Objava časnog Kurana
4. Kuran i nauke i 5. Objavljivanje Kurana i njegovo širenje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor je rođen 1903. u Tabrizu, umro 1982. u Komu i spada među najveće tradicionalne islamske učitelje dvadesetog stoljeća u Iranu. Potječe iz vrlo ugledne i obrazovane porodice religijskih učenjaka. Studirao je u rodnome gradu, zatim u Komu, Teheranu, a veliki dio vremena proveo je i u šiijskom središtu Nedžefu. Krug njegovih slušalaca u Teheranu sačinjavali su ne samo poznati šiijski učenjaci kao što je Murteza Mutahheri već isto tako i mlađi iranski i zapadni intelektualci i filozofi (S. H. Nasr, Henry Corbin i mnogi drugi). Oni su pomogli da se Tabatabaijev utjecaj nadaleko proširi te da postane poznat širem krugu istraživača islama i na Zapadu i na Istoku. Tabatabai je izuzetno plodan autor. Osim velikog komentara Kur’ana u dvadeset svezaka pod naslovom El-Mizanu fi tefsiri-l-Kur’an, napisao je na desetine drugih knjiga, rasprava i članaka. Knjiga Kur’an u islamu, koju El-Kalem izdaje u suizdavaštvu s Fondacijom Mulla Sadra, pisano je kao siže šiijske propedeutičke nauke u tefsiru. Na njenim stranicama nailazimo na središnje šiijske principe tumačenja Kur’ana koji su šire izloženi u Tabatabaijevom komentaru El-Mizanu. Knjiga Kuran u islamu podijeljena je u pet tematskih cjelina: 1. Vrijednost Kurana kod muslimana 2. Kako podučavati Kuranu 3. Objava časnog Kurana 4. Kuran i nauke i 5. Objavljivanje Kurana i njegovo širenje.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter