Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Kulturologija i prirodoslovlje

Kulturologija i prirodoslovlje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-150-860-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4131

Broj strana:

199

Težina:

325 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,35 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U djelu Kulturologija i prirodoslovlje, vjerojatno najboljem uvodu u kulturnu filozofiju novokantijanstva, Heinrich Rickert sažima vlastite temeljne postavke i dokaze izgradnje filozofije vrijednosti, idealističke filozofije koja se zasniva ponajprije na kulturnopovijesnim osnovama i na pitanjima o čovjekovu položaju u svijetu, o njegovu smislu i značenju, pitanjima čija se razrješenja nalaze upravo u teoriji vrijednosti, odnosno u vrijednosno filozofskim sadržajima.

Heinrich Rickert (1863-1936), njemački filozof, glavni predstavnik badenske novokantovske škole, prvo izdanje Kulturologije i prirodoslovlja objavio je 1899., a sedmo, posljednje izdanje tiskano za života, objavio je 1926. Gotovo trideset godina to je djelo bilo predmetom kontinuirane, žive i poticajne filozofske rasprave u Njemačkoj.

  • Prevodilac: Truda Stamać
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110×170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U djelu Kulturologija i prirodoslovlje, vjerojatno najboljem uvodu u kulturnu filozofiju novokantijanstva, Heinrich Rickert sažima vlastite temeljne postavke i dokaze izgradnje filozofije vrijednosti, idealističke filozofije koja se zasniva ponajprije na kulturnopovijesnim osnovama i na pitanjima o čovjekovu položaju u svijetu, o njegovu smislu i značenju, pitanjima čija se razrješenja nalaze upravo u teoriji vrijednosti, odnosno u vrijednosno filozofskim sadržajima. Heinrich Rickert (1863-1936), njemački filozof, glavni predstavnik badenske novokantovske škole, prvo izdanje Kulturologije i prirodoslovlja objavio je 1899., a sedmo, posljednje izdanje tiskano za života, objavio je 1926. Gotovo trideset godina to je djelo bilo predmetom kontinuirane, žive i poticajne filozofske rasprave u Njemačkoj.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter