Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kultura govora - priručnik

Kultura govora - priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vesna Ždrnja


ISBN:

978-86-86653-12-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7189

Broj strana:

67

Težina:

170 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

9,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je namijenjena svima koji koriste svoje umijeće govora da bi zaradili za život i uljepšali svijet. Interdisciplinarno polje koje određujemo terminom kultura govora podjednako je interesantno onima koji obrazuju buduće nastavnike (maternjih) jezika, zatim buduće i sadašnje novinare i glumce, ali i svima onima koji se na bilo koji način služe verbalnim ispoljavanjem u svojim profesijama - političari, menadžeri, itd.

„Vesna Ždrnja piše priručik za ovu široku oblast i podsjeća da je govor «složeni fiziološki, psihološki, kulturološki i socijalni fenomen» pa se u jednom priručniku ne može prikazati sveukupnost te interdisciplinarne problematike. Otuda je ona sužava na opseg u kojem kulturu govora posmatra kao vještinu primjenjivu u praktičnom radu (sa studentima glume Akademije umjetnosti), a ne kao teorijsku disciplinu, iz uvjerenja da se vještina govorenja «ne može naučiti iz knjiga».

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je namijenjena svima koji koriste svoje umijeće govora da bi zaradili za život i uljepšali svijet. Interdisciplinarno polje koje određujemo terminom kultura govora podjednako je interesantno onima koji obrazuju buduće nastavnike (maternjih) jezika, zatim buduće i sadašnje novinare i glumce, ali i svima onima koji se na bilo koji način služe verbalnim ispoljavanjem u svojim profesijama - političari, menadžeri, itd. „Vesna Ždrnja piše priručik za ovu široku oblast i podsjeća da je govor «složeni fiziološki, psihološki, kulturološki i socijalni fenomen» pa se u jednom priručniku ne može prikazati sveukupnost te interdisciplinarne problematike. Otuda je ona sužava na opseg u kojem kulturu govora posmatra kao vještinu primjenjivu u praktičnom radu (sa studentima glume Akademije umjetnosti), a ne kao teorijsku disciplinu, iz uvjerenja da se vještina govorenja «ne može naučiti iz knjiga».

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter