Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kuhar - tradicionalna bh. jela

Kuhar - tradicionalna bh. jela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-9208-8-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2349

Broj strana:

189

Težina:

484 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Hrana je ono što nas održava u životu. Zato nije ni malo svejedno sta čovjek jede, koliko jede i kako je jelo pripremljeno. Raznolikost životnih namirnica i različiti načini pripremanja hrane od velikog su značaja za ljudski organizam. Samo raznovrsna ishrana može čovjeku dati sve neophodne sastojke koji su mu potrebni za pravilno funkcionisanje - bjelančevine, ugljikohidrate, masnoće, vita-mine, minerale.
Svaki kuhar upravo sadrži recepte za pripremanje hrane koja će čovjeku omogućiti da pojede dobar i zdrav zalogaj. Međutim, pored te osnovne svrhe Kuhar tradicionalnih bh. jela sadrži još jednu, ne manje važnu, karakteristiku. U njega su utkani miris i duša Bosne i Hercegovine, svih njenih krajeva i svih građana koji žive na njenim prostorima.
Ako se složimo da je sladokustvo strast koja se temelji na osjetljivosti za stvari koje gode okusu, onda tradicionalna bosanska kuhinja pruža veoma raznovrstan izbor. Kao primjer možemo uzeti bosanski lonac koji ima neobično profinjen ukus, ali samo ako je pečen u zemljenom loncu i kao takav serviran na sto.
Bosanskohercegovačku kuhinju prožimaju uticaji Istoka i Zapada čineći je raznovrsnom i jedinstvenom. Spoj tradicije i kulture, mjesto na kome se govori jedan univerzalni jezik - naš bosanski, kao i ljubav sa kojom je ovaj kuhar stvaran nadamo se da će biti i više nego dovoljan razlog da se ova knjiga nađe na vašim policama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Hrana je ono što nas održava u životu. Zato nije ni malo svejedno sta čovjek jede, koliko jede i kako je jelo pripremljeno. Raznolikost životnih namirnica i različiti načini pripremanja hrane od velikog su značaja za ljudski organizam. Samo raznovrsna ishrana može čovjeku dati sve neophodne sastojke koji su mu potrebni za pravilno funkcionisanje - bjelančevine, ugljikohidrate, masnoće, vita-mine, minerale. Svaki kuhar upravo sadrži recepte za pripremanje hrane koja će čovjeku omogućiti da pojede dobar i zdrav zalogaj. Međutim, pored te osnovne svrhe Kuhar tradicionalnih bh. jela sadrži još jednu, ne manje važnu, karakteristiku. U njega su utkani miris i duša Bosne i Hercegovine, svih njenih krajeva i svih građana koji žive na njenim prostorima. Ako se složimo da je sladokustvo strast koja se temelji na osjetljivosti za stvari koje gode okusu, onda tradicionalna bosanska kuhinja pruža veoma raznovrstan izbor. Kao primjer možemo uzeti bosanski lonac koji ima neobično profinjen ukus, ali samo ako je pečen u zemljenom loncu i kao takav serviran na sto. Bosanskohercegovačku kuhinju prožimaju uticaji Istoka i Zapada čineći je raznovrsnom i jedinstvenom. Spoj tradicije i kulture, mjesto na kome se govori jedan univerzalni jezik - naš bosanski, kao i ljubav sa kojom je ovaj kuhar stvaran nadamo se da će biti i više nego dovoljan razlog da se ova knjiga nađe na vašim policama.

Dodatne informacije

Izdavač Penn
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter