Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kuda idemo, tata?

Kuda idemo, tata?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7473-565-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7303

Broj strana:

99

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

9,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Žan-Luj Furnije nije očekivao da će imati invalidno dijete. On sigurno nije očekivao ni da će ih imati dvoje. Ali to je upravo ono što se dogodilo ovom izvanrednom francuskom humoristi. Tema ove hrabre i dirljive knjige je slika njegovog pokušaja da živi i da se nosi sa svojima Matjeom i Tomasom, obojicom izuzetno slabe psihičke i fizičke strukture.

Furnije se prisjeća svoje zamisli o životu sa sinovima – ali njegovi momci nikada neće stvarno odrasti, i on tuguje nad gubitkom svake mogućnosti da će imati ikakvo sjećanje.

Iako potpuno posvećen kao otac, nimalo se ne stidi da ukaže na granice njegove ljubavi, na bezbroj puta ispoljenu frustraciju ili razočarenje bez olakšanja na vidiku. Matje i Tomas jedva da komuniciraju, najčešće ponavljaju naučene fraze, poput one „Kuda idemo, tata?“

U knjizi Kuda idemo, tata? Furnije otkriva sve, a to je možda njegov najznačajniji kvalitet. On se ne skriva iza maske klišea, ali daje glas natami koja dolazi sa onesposobljenošću, kao i rijetkim trenucima svjetlosti. Kroz kratke, snažne vinjete, Žan-Luj upravlja svojim bolom kroz cinizam i humor. Za roditelje djece sa invaliditetom ova knjiga će ponuditi izvjesno olakšanje, zbog naglašene hrabrosti koju moraju da čuvaju za svakodnevicu, priliku da se prepuste smjehu, pa čak i teškim emocijama. Za sve ostale, ovo je uznemirujuće iskreni uvid u inače nezamislivi život.

  • Originalni naziv: Ou on va, papa?
  • Prevodilac: Anđa Petrović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Žan-Luj Furnije nije očekivao da će imati invalidno dijete. On sigurno nije očekivao ni da će ih imati dvoje. Ali to je upravo ono što se dogodilo ovom izvanrednom francuskom humoristi. Tema ove hrabre i dirljive knjige je slika njegovog pokušaja da živi i da se nosi sa svojima Matjeom i Tomasom, obojicom izuzetno slabe psihičke i fizičke strukture. Furnije se prisjeća svoje zamisli o životu sa sinovima – ali njegovi momci nikada neće stvarno odrasti, i on tuguje nad gubitkom svake mogućnosti da će imati ikakvo sjećanje. Iako potpuno posvećen kao otac, nimalo se ne stidi da ukaže na granice njegove ljubavi, na bezbroj puta ispoljenu frustraciju ili razočarenje bez olakšanja na vidiku. Matje i Tomas jedva da komuniciraju, najčešće ponavljaju naučene fraze, poput one „Kuda idemo, tata?“ U knjizi Kuda idemo, tata? Furnije otkriva sve, a to je možda njegov najznačajniji kvalitet. On se ne skriva iza maske klišea, ali daje glas natami koja dolazi sa onesposobljenošću, kao i rijetkim trenucima svjetlosti. Kroz kratke, snažne vinjete, Žan-Luj upravlja svojim bolom kroz cinizam i humor. Za roditelje djece sa invaliditetom ova knjiga će ponuditi izvjesno olakšanje, zbog naglašene hrabrosti koju moraju da čuvaju za svakodnevicu, priliku da se prepuste smjehu, pa čak i teškim emocijama. Za sve ostale, ovo je uznemirujuće iskreni uvid u inače nezamislivi život.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter