Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Kuća velikog krova

Kuća velikog krova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Anči Min


ISBN:

97-886-5210-6288

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3934

Broj strana:

337

Težina:

439 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj strastan, dramatičan i sveobuhvatan roman omaž je slavnoj književnici Perl Bak, ali i Kini posmatranoj kroz vizuru malog čovjeka, kroz oči prave junakinje ove knjige – Vrbe Ji.

U varošici Dženđeng odrastaju dvije djevojčice, jedna crnokosa, a druga sa crnom kapicom da se ne bi razlikovala. Dok Vrba Ji, mala prestupnica, ratuje sa svojim ocem – lopovom, pjesnikom i slatkorječivim prevarantom – Perl vodi sopstvenu nijemu borbu sa ocem čudakom, misionarom Absalomom. Topla, predivna, humoristična priča o njihovom djetinjstvu samo je uvod u krupnije događaje koji će zemlji donijeti lomove, a njihovim porodicama i prijateljima tragedije. No uprkos svim preokretima sudbine dvije prijateljice ostaju nerazdvojne i godinama se vraćaju jedna drugoj. Vrba Ji uspijeva da se školuje i kao novinarka krene stopama svoje drugarice, te da tako zađe i u umjetničke krugove velikog grada. Tu će se, međutim, ispriječiti prva prepreka: zajednička ljubav Perl Bak i Vrbe Ji prema zanosnom mladom pjesniku Sju Dži-Mou.

Anči Min u potpunosti uspijeva da prikaže one malo ili nimalo poznate dijelove biografije Perl Bak koji su, ovakvi ili barem slični, svakako morali postojati i uticati na oblikovanje slavne spisateljice.

  • Originalni naziv: Pearl of China
  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj strastan, dramatičan i sveobuhvatan roman omaž je slavnoj književnici Perl Bak, ali i Kini posmatranoj kroz vizuru malog čovjeka, kroz oči prave junakinje ove knjige – Vrbe Ji. U varošici Dženđeng odrastaju dvije djevojčice, jedna crnokosa, a druga sa crnom kapicom da se ne bi razlikovala. Dok Vrba Ji, mala prestupnica, ratuje sa svojim ocem – lopovom, pjesnikom i slatkorječivim prevarantom – Perl vodi sopstvenu nijemu borbu sa ocem čudakom, misionarom Absalomom. Topla, predivna, humoristična priča o njihovom djetinjstvu samo je uvod u krupnije događaje koji će zemlji donijeti lomove, a njihovim porodicama i prijateljima tragedije. No uprkos svim preokretima sudbine dvije prijateljice ostaju nerazdvojne i godinama se vraćaju jedna drugoj. Vrba Ji uspijeva da se školuje i kao novinarka krene stopama svoje drugarice, te da tako zađe i u umjetničke krugove velikog grada. Tu će se, međutim, ispriječiti prva prepreka: zajednička ljubav Perl Bak i Vrbe Ji prema zanosnom mladom pjesniku Sju Dži-Mou. Anči Min u potpunosti uspijeva da prikaže one malo ili nimalo poznate dijelove biografije Perl Bak koji su, ovakvi ili barem slični, svakako morali postojati i uticati na oblikovanje slavne spisateljice.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter