Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Krug laži

Krug laži

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0044-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1332

Broj strana:

366

Težina:

473 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:


Rodžer Feris je vojnik CIA u ratu protiv terorizma. Vratio se iz Iraka s povrijeđenom nogom i zahtjevnim zaduženjem - da prodre u mrežu genijalnog teroriste poznatog samo pod imenom Sulejman. Ferisov plan da dospije pod Sulejmanov šator zasnovan je na remek-djelu britanske obavještajne službe, izvedenom za vrijeme Drugog svjetskog rata: on priprema savršenu obmanu - podmetnuće leš izmišljenog oficira CIA koji je naizgled učinio nemoguće zavrbovavši agenta iz neprijateljskih redova.
Plan uvlači prijatelje i protivnike u mrežu izuzetno oštroumnih i složenih poteza i kad obmana počne da se raspliće, Feris ulijeće u uragansku oluju. Jedina nada mu je uglađeni čelnik jordanske obavještajne službe - čovjek koji bi mogao biti arapska verzija proslavljenog Le Kareovog agenta Džordža Smajlija. Međutim, može li Feris da mu veruje?
Nijedan laik ne poznaje svijet operacija CIA na Bliskom istoku kao Dejvid Ignejšus, a Krug laži nas već od prve stranice uvlači u neizvjesnost, misterije i, konačno, u razočaranje našim tamošnjim operacijama. Ovo je, jednostavno, velika knjiga.
Simor Herš
Dejvid Ignejšus je ponovo uspio. Krug laži je izmaštana knjiga, ali se čita kao da je stvarna. Oficiri CIA se dive Ignejšusu zato što on više od bilo kog pisca shvata fine razlike u njihovim vještinama. Zadivljujuće.
Džordž Tenet, bivši direktor CIA
Ignejšus ne zaostaje za Grejamom Grinom u poznavanju špijunaže i ljudskog srca...
Pablišers vikli
Neizdržljiva neizvjesnost... U Ignejšusovom svijetu nikad se ne zaboravljaju politički ciljevi i složenost špijunaže... Očaravajuće zamišljen svijet koji je zapravo tako stvaran da se čovjek uvjek zapita da li je to zbilja zamišljen svijet.
Skot Tarou
Neuporediva i zastrašujuće precizna slika špijunskih igara.
Bob Vudvord

  • Prevodilac: Gordana Subotić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Rodžer Feris je vojnik CIA u ratu protiv terorizma. Vratio se iz Iraka s povrijeđenom nogom i zahtjevnim zaduženjem - da prodre u mrežu genijalnog teroriste poznatog samo pod imenom Sulejman. Ferisov plan da dospije pod Sulejmanov šator zasnovan je na remek-djelu britanske obavještajne službe, izvedenom za vrijeme Drugog svjetskog rata: on priprema savršenu obmanu - podmetnuće leš izmišljenog oficira CIA koji je naizgled učinio nemoguće zavrbovavši agenta iz neprijateljskih redova. Plan uvlači prijatelje i protivnike u mrežu izuzetno oštroumnih i složenih poteza i kad obmana počne da se raspliće, Feris ulijeće u uragansku oluju. Jedina nada mu je uglađeni čelnik jordanske obavještajne službe - čovjek koji bi mogao biti arapska verzija proslavljenog Le Kareovog agenta Džordža Smajlija. Međutim, može li Feris da mu veruje? Nijedan laik ne poznaje svijet operacija CIA na Bliskom istoku kao Dejvid Ignejšus, a Krug laži nas već od prve stranice uvlači u neizvjesnost, misterije i, konačno, u razočaranje našim tamošnjim operacijama. Ovo je, jednostavno, velika knjiga. Simor Herš Dejvid Ignejšus je ponovo uspio. Krug laži je izmaštana knjiga, ali se čita kao da je stvarna. Oficiri CIA se dive Ignejšusu zato što on više od bilo kog pisca shvata fine razlike u njihovim vještinama. Zadivljujuće. Džordž Tenet, bivši direktor CIA Ignejšus ne zaostaje za Grejamom Grinom u poznavanju špijunaže i ljudskog srca... Pablišers vikli Neizdržljiva neizvjesnost... U Ignejšusovom svijetu nikad se ne zaboravljaju politički ciljevi i složenost špijunaže... Očaravajuće zamišljen svijet koji je zapravo tako stvaran da se čovjek uvjek zapita da li je to zbilja zamišljen svijet. Skot Tarou Neuporediva i zastrašujuće precizna slika špijunskih igara. Bob Vudvord

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter