Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Krovovi Persije

Krovovi Persije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-622-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6899

Broj strana:

285

Težina:

304 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nezaboravna priča o hrabrosti, žrtvi, ljubavi i prijateljstvu.

Na krovu kuće u iranskoj prestolnici, sedamnaestogodišnji Paša Sahed provodi ljeto 1973. godine sa najboljim prijateljem, Ahmedom, dijeleći dječačke snove, nade, strahove i prve ljubavne jade.

Dok Paša razmatra značajna životna pitanja, ujedno pokušava da se izbori sa tajnom koja ga pritiska – zabranjenom ljubavlju prema lijepoj komšinici Zari, koja je od rođenja obećana njegovom mentoru i bliskom prijatelju Doktoru, mladiću posvećenom širenju revolucionarne misli u Iranu.

Iako mučen grižom savjesti, Paša ne može da se bori protiv osjećanja, a dugi, topli ljetnji dani provedeni sa Zari samo produbljuju snažnu emotivnu vezu među njima. Međutim, nepomućena sreća tih ukradenih ljetnjih mjeseci nestaje u trenutku, u noći kada šahova tajna policija kreće u poteru za Doktorom, a Paša im, sasvim nenamjerno, pomaže. Strašne posljedice otkrivaju Paši i njegovim prijateljima surovu stvarnost života u zemlji u kojoj vlada represija.

U ovom izuzetnom romanu koji će vam izmamiti i suze i smijeh, Mahbod Seradži otkriva ljepotu i surovost isprepletane u vijekovima staroj persijskoj kulturi, dok istovremeno podsjeća na zajedničke vrijednosti koje svi djelimo, bez obzira na vjeru, rasu ili nacionalnost: sreću, tugu, ljubav, strah i, iznad svega, nadu.

  • Prevodilac: Aleksandra Vještica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nezaboravna priča o hrabrosti, žrtvi, ljubavi i prijateljstvu. Na krovu kuće u iranskoj prestolnici, sedamnaestogodišnji Paša Sahed provodi ljeto 1973. godine sa najboljim prijateljem, Ahmedom, dijeleći dječačke snove, nade, strahove i prve ljubavne jade. Dok Paša razmatra značajna životna pitanja, ujedno pokušava da se izbori sa tajnom koja ga pritiska – zabranjenom ljubavlju prema lijepoj komšinici Zari, koja je od rođenja obećana njegovom mentoru i bliskom prijatelju Doktoru, mladiću posvećenom širenju revolucionarne misli u Iranu. Iako mučen grižom savjesti, Paša ne može da se bori protiv osjećanja, a dugi, topli ljetnji dani provedeni sa Zari samo produbljuju snažnu emotivnu vezu među njima. Međutim, nepomućena sreća tih ukradenih ljetnjih mjeseci nestaje u trenutku, u noći kada šahova tajna policija kreće u poteru za Doktorom, a Paša im, sasvim nenamjerno, pomaže. Strašne posljedice otkrivaju Paši i njegovim prijateljima surovu stvarnost života u zemlji u kojoj vlada represija. U ovom izuzetnom romanu koji će vam izmamiti i suze i smijeh, Mahbod Seradži otkriva ljepotu i surovost isprepletane u vijekovima staroj persijskoj kulturi, dok istovremeno podsjeća na zajedničke vrijednosti koje svi djelimo, bez obzira na vjeru, rasu ili nacionalnost: sreću, tugu, ljubav, strah i, iznad svega, nadu.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter