Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Kreativnost dirigentske prakse

Kreativnost dirigentske prakse

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-21-158-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N1373

Broj strana:

79

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Napisani notni tekst, za laike tek mnoštvo sasvim nejasnih znakova, može zaživiti isključivo posredstvom izvođaća, umjetnika koji djeluje između autora, njegovih ideja i publike koja djelo doživljava tek onog momenta kada zamršeni sklop različitih nota dobije svoju tonsku realizaciju u živom izvođenju bilo u podesnim javnim prostorima bilo u kući uz pomoć elektronskih medija.
Neophodni posrednici različitih kultura, talenata, temperamenata i još mnogih drugih kvaliteta iskrsli su tokom razvoja muzičkog života kada su od autora, nekada jedinog izvođača vlastitog djela, preuzimali postepeno na sebe odgovornu, često i sudbonosnu ulogu u približavanju svake kompozicije radoznalom auditoriju.
I dok je autor izvodeći, u ne tako davnoj prošlosti, svoje djelo ili kao instrumentalista ili dirigirajući većim ili manjim ansamblima bio ličnost koja je svojim sviranjem ili uputstvima datim drugim izvođačima preuzimala svu odgovornost i za sadržaj djela i za njegovu realizaciju, značajnih problema oko adekvatnog izvođenja nije bilo, jasno pod uslovom da je kod tadašnjih interpretacija kompozitor bio zadovoljan kvalitetom ansambla i općim uslovima izvođenja.
U sve razvijenijem muzičkom životu pojavom nove ličnosti-interpretatora, u konkretnom slučaju dirigenta došlo se do momenta kada se odgovornost za uspjeh ili neuspjeh počela dijeliti između autora i te nove ličnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Napisani notni tekst, za laike tek mnoštvo sasvim nejasnih znakova, može zaživiti isključivo posredstvom izvođaća, umjetnika koji djeluje između autora, njegovih ideja i publike koja djelo doživljava tek onog momenta kada zamršeni sklop različitih nota dobije svoju tonsku realizaciju u živom izvođenju bilo u podesnim javnim prostorima bilo u kući uz pomoć elektronskih medija. Neophodni posrednici različitih kultura, talenata, temperamenata i još mnogih drugih kvaliteta iskrsli su tokom razvoja muzičkog života kada su od autora, nekada jedinog izvođača vlastitog djela, preuzimali postepeno na sebe odgovornu, često i sudbonosnu ulogu u približavanju svake kompozicije radoznalom auditoriju. I dok je autor izvodeći, u ne tako davnoj prošlosti, svoje djelo ili kao instrumentalista ili dirigirajući većim ili manjim ansamblima bio ličnost koja je svojim sviranjem ili uputstvima datim drugim izvođačima preuzimala svu odgovornost i za sadržaj djela i za njegovu realizaciju, značajnih problema oko adekvatnog izvođenja nije bilo, jasno pod uslovom da je kod tadašnjih interpretacija kompozitor bio zadovoljan kvalitetom ansambla i općim uslovima izvođenja. U sve razvijenijem muzičkom životu pojavom nove ličnosti-interpretatora, u konkretnom slučaju dirigenta došlo se do momenta kada se odgovornost za uspjeh ili neuspjeh počela dijeliti između autora i te nove ličnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Sarajevo Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter