Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kratka povest mog života

Kratka povest mog života

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stiven Hoking


ISBN:

978-86-10-00654-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4972

Broj strana:

240

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Stiven Hoking je zasjenio čitaoce širom svijeta nizom bestselera posvećenih istraživanjima misterije vaseljene. Najbriljantniji kosmolog našeg doba prvi put upravlja pogled ka sebi, da bi nam ponudio sliku svog života i intelektualne evolucije.

Kratka povijest mog života govori o njegovom nevjerovatnom putovanju od dečaštva u poslijeratnom Londonu do međunarodne slave i ugleda. Jezgrovito, duhovito i iskreno svjedočanstvo, bogato ilustrovano rijetkim fotografijama, prikazuje Hokinga koji se samo pokatkad nazirao u prethodnim knjigama: radoznalog učenika kog su drugari iz razreda nazvali Ajnštajn, šaljivdžiju koji se s kolegom opkladio u postojanje crne rupe, i mladog supruga i oca koji se bori za svoje mjesto u naučnom i akademskom svijetu.
Hoking piše s osobenom skromnošću i humorom. Otvoreno predstavlja izazove s kojima se u dvadeset prvoj godini suočio nakon saznanja da boluje od neuromotoričke bolesti. Omogućuje nam da pratimo njegov intelektualni razvoj i objašnjava kako ga je pomisao o ranoj smrti nagnala da krene naprijed i ostvari brojne naučne proboje. Predstavlja i nastanak svog remek-djela Kratka povijest vremena - jedne od čuvenih knjiga XX vijeka.
Jasna, topla i mudra, Kratka povijest mog života otvara nam prozor u Hokingov intimni kosmos.

  • Originalni naziv: Vladan Stojanović
  • Prevodilac: Vladan Stojanović
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Stiven Hoking je zasjenio čitaoce širom svijeta nizom bestselera posvećenih istraživanjima misterije vaseljene. Najbriljantniji kosmolog našeg doba prvi put upravlja pogled ka sebi, da bi nam ponudio sliku svog života i intelektualne evolucije. Kratka povijest mog života govori o njegovom nevjerovatnom putovanju od dečaštva u poslijeratnom Londonu do međunarodne slave i ugleda. Jezgrovito, duhovito i iskreno svjedočanstvo, bogato ilustrovano rijetkim fotografijama, prikazuje Hokinga koji se samo pokatkad nazirao u prethodnim knjigama: radoznalog učenika kog su drugari iz razreda nazvali Ajnštajn, šaljivdžiju koji se s kolegom opkladio u postojanje crne rupe, i mladog supruga i oca koji se bori za svoje mjesto u naučnom i akademskom svijetu. Hoking piše s osobenom skromnošću i humorom. Otvoreno predstavlja izazove s kojima se u dvadeset prvoj godini suočio nakon saznanja da boluje od neuromotoričke bolesti. Omogućuje nam da pratimo njegov intelektualni razvoj i objašnjava kako ga je pomisao o ranoj smrti nagnala da krene naprijed i ostvari brojne naučne proboje. Predstavlja i nastanak svog remek-djela Kratka povijest vremena - jedne od čuvenih knjiga XX vijeka. Jasna, topla i mudra, Kratka povijest mog života otvara nam prozor u Hokingov intimni kosmos.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter