Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kratka istorija traktora na ukrajinskom

Kratka istorija traktora na ukrajinskom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-562-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1830

Broj strana:

303

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,10 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U NAJUŽEM IZBORU ZA NAGRADU ORINŽ Nadeżda i Vera, rođene sestre koje su u Engleskoj odgajili roditelji Ukrajinci, godinama su izbjegavale jedna drugu. Posle majčine smrti, ostarjeli otac polako klizi u drugo djetinjstvo, a u njegovom životu iznenada se pojavljuje uznemirujuća nova žena. Valentina, mlada Ukrajinka bujnih grudi i izbjeljene kose, smatra njihovog oca mnogo bogatijim nego što jeste i čini sve da on ovaj svijet napusti sa što manje novca. Ako se Vera i Nadeżda ne ujedine i ne zaustave je, niko neće. Ali, ispostavlja se da razmaženog i neprijatno pohotnog oca nije lako rastaviti od njegove nove ljubavi - Valentina je okorjela i bezobzirna i sestre shvataju da su, kada je o bezobzirnosti riječ, prema njoj tek puki amateri. Dok uragan Valentina izvrće kuću naglavačke, na svjetlost dana izranjaju stare porodične tajne, a najdublje skrivena među njima jeste jedna iz rata, koja objašnjava zašto se Nadeżža i Vera toliko razlikuju. Za to vrijeme, nesvjestan događaja oko sebe, njihov otac radi na svom velikom djelu za potomstvo - piše istoriju traktora. Iako se bavi izuzetno ozbiljnim temama - starost i tuga starosti, useljenici i njihovi strahovi, rat i njegove posljedice - ovo šarmantno debitantsko djelo obiluje humorom.

Marina Levicka rođena je krajem rata u izbjegličkom logoru, a njeni roditelji bili su Ukrajinci. Prema tome, iako njen prvi roman nije potpuno autobiografski, ona svakako zna o čemu piše. Niz burnih događaja vješto je začinila odličnim šalama i napisala snażnu društvenu satiru, iznad svega dirljivu, iskrenu i mudru.

  • Prevodilac: Levicka Marina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U NAJUŽEM IZBORU ZA NAGRADU ORINŽ Nadeżda i Vera, rođene sestre koje su u Engleskoj odgajili roditelji Ukrajinci, godinama su izbjegavale jedna drugu. Posle majčine smrti, ostarjeli otac polako klizi u drugo djetinjstvo, a u njegovom životu iznenada se pojavljuje uznemirujuća nova žena. Valentina, mlada Ukrajinka bujnih grudi i izbjeljene kose, smatra njihovog oca mnogo bogatijim nego što jeste i čini sve da on ovaj svijet napusti sa što manje novca. Ako se Vera i Nadeżda ne ujedine i ne zaustave je, niko neće. Ali, ispostavlja se da razmaženog i neprijatno pohotnog oca nije lako rastaviti od njegove nove ljubavi - Valentina je okorjela i bezobzirna i sestre shvataju da su, kada je o bezobzirnosti riječ, prema njoj tek puki amateri. Dok uragan Valentina izvrće kuću naglavačke, na svjetlost dana izranjaju stare porodične tajne, a najdublje skrivena među njima jeste jedna iz rata, koja objašnjava zašto se Nadeżža i Vera toliko razlikuju. Za to vrijeme, nesvjestan događaja oko sebe, njihov otac radi na svom velikom djelu za potomstvo - piše istoriju traktora. Iako se bavi izuzetno ozbiljnim temama - starost i tuga starosti, useljenici i njihovi strahovi, rat i njegove posljedice - ovo šarmantno debitantsko djelo obiluje humorom. Marina Levicka rođena je krajem rata u izbjegličkom logoru, a njeni roditelji bili su Ukrajinci. Prema tome, iako njen prvi roman nije potpuno autobiografski, ona svakako zna o čemu piše. Niz burnih događaja vješto je začinila odličnim šalama i napisala snażnu društvenu satiru, iznad svega dirljivu, iskrenu i mudru.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter