Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kraljica Terlinga

Kraljica Terlinga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1876-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3128

Broj strana:

424

Težina:

536 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,70 KM
rasprodano

Razlog preporuke:

„Zaboravite Igre gladi, Kraljica Terlinga je najbolji roman za mlade kakvog dugo nije bilo.“ Jezebel

Kategorije:

Sadržaj:

Čarobna, pustolovna, ljubavna, tajanstvena priča o mladoj princezi koja mora da povrati presto svoje preminule majke, nauči da vlada i pobedi Crvenu kraljicu, moćnu i zlu čarobnicu, koja je odlučila da je uništi.

Na svoj devetnaesti rođendan Kelsi Rali Glin, odrasla u egzilu, kreće na opasno putovanje u zamak u kojem je rođena da nasledi presto koji joj pripada. Jednostavna i ozbiljna devojka koja voli knjige i učenje, Kelsi vrlo malo nalikuje na majku, sujetnu i lakomislenu kraljicu Elisu. Premda je neiskusna, Kelsi nije bespomoćna: oko vrata nosi safir Terlinga, dragulj neverovatne moći, a prati je kraljičina garda, red hrabrih vitezova na čelu sa zagonetnim i predanim Lazarom. Sve će joj to biti potrebno kako bi preživela spletke neprijatelja koji će iskoristiti sva oružja – od profesionalnih ubica do crne magije – samo da je spreče da ponese krunu.

Uprkos kraljevskoj krvi Kelsi se oseća nesigurno, kao dete koje treba da vodi narod i kraljevstvo o kojem skoro ništa ne zna. Ali ono što otkrije u prestonici promeniće sve i suočiti je sa strahotama koje nije mogla ni da zamisli. Jedan događaj će napraviti metež u Kelsinom kraljevstvu i uzrokovati osvetu Crvene kraljice, tiranke iz susednog Mortmejna. Tada će Kelsi shvatiti kome među slugama, aristokratijom i sopstvenom gardom može zaista verovati.

Njen zadatak da spasе kraljevstvo i ispuni svoju sudbinu tek je počeo – čudesno putovanje samootkrivanja i vatrena borba koja će od nje stvoriti legendu... ili je uništiti.

  • Originalni naziv: The Queen of Tearling...
  • Prevodilac: Tatjana Milosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Čarobna, pustolovna, ljubavna, tajanstvena priča o mladoj princezi koja mora da povrati presto svoje preminule majke, nauči da vlada i pobedi Crvenu kraljicu, moćnu i zlu čarobnicu, koja je odlučila da je uništi. Na svoj devetnaesti rođendan Kelsi Rali Glin, odrasla u egzilu, kreće na opasno putovanje u zamak u kojem je rođena da nasledi presto koji joj pripada. Jednostavna i ozbiljna devojka koja voli knjige i učenje, Kelsi vrlo malo nalikuje na majku, sujetnu i lakomislenu kraljicu Elisu. Premda je neiskusna, Kelsi nije bespomoćna: oko vrata nosi safir Terlinga, dragulj neverovatne moći, a prati je kraljičina garda, red hrabrih vitezova na čelu sa zagonetnim i predanim Lazarom. Sve će joj to biti potrebno kako bi preživela spletke neprijatelja koji će iskoristiti sva oružja – od profesionalnih ubica do crne magije – samo da je spreče da ponese krunu. Uprkos kraljevskoj krvi Kelsi se oseća nesigurno, kao dete koje treba da vodi narod i kraljevstvo o kojem skoro ništa ne zna. Ali ono što otkrije u prestonici promeniće sve i suočiti je sa strahotama koje nije mogla ni da zamisli. Jedan događaj će napraviti metež u Kelsinom kraljevstvu i uzrokovati osvetu Crvene kraljice, tiranke iz susednog Mortmejna. Tada će Kelsi shvatiti kome među slugama, aristokratijom i sopstvenom gardom može zaista verovati. Njen zadatak da spasе kraljevstvo i ispuni svoju sudbinu tek je počeo – čudesno putovanje samootkrivanja i vatrena borba koja će od nje stvoriti legendu... ili je uništiti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka „Zaboravite Igre gladi, Kraljica Terlinga je najbolji roman za mlade kakvog dugo nije bilo.“ Jezebel

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter