Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Kraljevska dinastija - Povratak kući porodice Karađorđević

Kraljevska dinastija - Povratak kući porodice Karađorđević

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2070-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2569

Broj strana:

268

Težina:

384 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kristina Oksenberg Karađorđević (Christina Oxenberg), potomkinja srpske kraljevske porodice i afirmisana američka spisateljica, predstavlja nam uzbudljivu ličnu i porodičnu priču koja sadrži tri segmenta: kratku povijest porodice čija sudbina je bila čvrsto povezana sa jednim evropskim narodom, ali i poviješću našeg kontinenta i uopšte Zapada tokom protekla dva stoljeća; srpsku istoriju viđenu očima Amerikanke koja je odrasla daleko od zemlje svog porekla, a zatim je, u zrelom dobu, pasionirano proučavala, konačno, pred čitaocem je i priča o samootkrivanju.

Brojni stranci su tokom protekla dva stoljeća otkrivali i predstavljali Srbiju kao drugost Evrope, dio mračnog, tajanstvenog a privlačnog Orijenta ili izgubljeni raj slobode, pravde i blagostanja. Kristina Oksenberg Karađorđević nije jedna od njih jer ne otkriva stranu, egzotičnu zemlju, već svoju staru, pravu otadžbinu.

  • Originalni naziv: Royal Dynasty : The...
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kristina Oksenberg Karađorđević (Christina Oxenberg), potomkinja srpske kraljevske porodice i afirmisana američka spisateljica, predstavlja nam uzbudljivu ličnu i porodičnu priču koja sadrži tri segmenta: kratku povijest porodice čija sudbina je bila čvrsto povezana sa jednim evropskim narodom, ali i poviješću našeg kontinenta i uopšte Zapada tokom protekla dva stoljeća; srpsku istoriju viđenu očima Amerikanke koja je odrasla daleko od zemlje svog porekla, a zatim je, u zrelom dobu, pasionirano proučavala, konačno, pred čitaocem je i priča o samootkrivanju. Brojni stranci su tokom protekla dva stoljeća otkrivali i predstavljali Srbiju kao drugost Evrope, dio mračnog, tajanstvenog a privlačnog Orijenta ili izgubljeni raj slobode, pravde i blagostanja. Kristina Oksenberg Karađorđević nije jedna od njih jer ne otkriva stranu, egzotičnu zemlju, već svoju staru, pravu otadžbinu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter