Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Kraj muškaraca i uspon žena

Kraj muškaraca i uspon žena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hanna Rosin


ISBN:

978-953-304-674-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3100

Broj strana:

223

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Epohalna knjiga o radikalnoj promjeni muško-ženskih uloga u novom postindustrijskom društvu

Od samog početka čovječanstva muškarci su bili dominantan spol, no ta se dominacija temeljila gotovo isključivo na njihovoj veličini i snazi.
Zadnjih nekoliko desetljeća tržište rada velikim je dijelom postalo nezainteresirano za veličinu i snagu, a otada u mnogim segmentima radne snage muškarci više nisu u prednosti. Tehnologija je počela raditi protiv muškaraca, učinivši zastarjelima neka od zanimanja za koja je potrebna fizička snaga, a sve je više na cijeni ono što ekonomisti nazivaju »komunikacijskim vještinama«. Osobine koje se tradicionalno pripisuju ženama, kao što su empatija, strpljenje i kolektivno rješavanje problema, počele su istiskivati hijerarhijski, autokratski model rukovođenja i uspješnosti.

Danas prvi put u povijesti globalna ekonomija postaje područje na kojemu su žene uspješnije od muškaraca.
- Od trideset četiri najrazvijenije industrijske demokratske zemlje, u dvadeset sedam njih studij završava više žena nego muškaraca.
- Žene u Velikoj Britaniji i SAD-u danas čine više od polovice zaposlenih.
- Početkom 1970-ih žene su u SAD-u pridonosile s dva do šest posto obiteljskoga prihoda, danas prosječna američka supruga pridonosi s 42,2 posto.
- Više od 40 posto privatnih tvrtki u Kini u ženskim je rukama.

U ovoj epohalnoj knjizi, koju mnogi već uspoređuju s Mitom o ljepoti Naomi Wolf, američka autorica Hanna Rosin otkriva nam kako je uopće došlo do kraja ere dominacije muškaraca te kako se radikalna promjena muško-ženskih uloga kojoj svjedočimo zadnjih desetljeća odražava na seks, brak, posao, obitelj i društvo.

Hanna Rosin (1970.) izraelsko-američka je autorica koja je izazvala veliku pažnju američke i svjetske javnosti 2012. godine, nakon što je objavila provokativnu knjigu Kraj muškaraca. Rosin trenutačno radi kao urednica u američkom kulturno-političkom mjesečniku The Atlantic. Uz to, aktivno objavljuje svoje članke u najčitanijim američkim novinama i časopisima (The New Yorker, The New York Times, GQ, The New Republic, The Washington Post itd.). Godine 2010. dobila je prestižnu nagradu Američkog društva urednika časopisa (National Magazine Award).

  • Originalni naziv: The end of men: and the...
  • Prevodilac: Tomislav Belanović i Mirna Vilišić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Epohalna knjiga o radikalnoj promjeni muško-ženskih uloga u novom postindustrijskom društvu Od samog početka čovječanstva muškarci su bili dominantan spol, no ta se dominacija temeljila gotovo isključivo na njihovoj veličini i snazi. Zadnjih nekoliko desetljeća tržište rada velikim je dijelom postalo nezainteresirano za veličinu i snagu, a otada u mnogim segmentima radne snage muškarci više nisu u prednosti. Tehnologija je počela raditi protiv muškaraca, učinivši zastarjelima neka od zanimanja za koja je potrebna fizička snaga, a sve je više na cijeni ono što ekonomisti nazivaju »komunikacijskim vještinama«. Osobine koje se tradicionalno pripisuju ženama, kao što su empatija, strpljenje i kolektivno rješavanje problema, počele su istiskivati hijerarhijski, autokratski model rukovođenja i uspješnosti. Danas prvi put u povijesti globalna ekonomija postaje područje na kojemu su žene uspješnije od muškaraca. - Od trideset četiri najrazvijenije industrijske demokratske zemlje, u dvadeset sedam njih studij završava više žena nego muškaraca. - Žene u Velikoj Britaniji i SAD-u danas čine više od polovice zaposlenih. - Početkom 1970-ih žene su u SAD-u pridonosile s dva do šest posto obiteljskoga prihoda, danas prosječna američka supruga pridonosi s 42,2 posto. - Više od 40 posto privatnih tvrtki u Kini u ženskim je rukama. U ovoj epohalnoj knjizi, koju mnogi već uspoređuju s Mitom o ljepoti Naomi Wolf, američka autorica Hanna Rosin otkriva nam kako je uopće došlo do kraja ere dominacije muškaraca te kako se radikalna promjena muško-ženskih uloga kojoj svjedočimo zadnjih desetljeća odražava na seks, brak, posao, obitelj i društvo. Hanna Rosin (1970.) izraelsko-američka je autorica koja je izazvala veliku pažnju američke i svjetske javnosti 2012. godine, nakon što je objavila provokativnu knjigu Kraj muškaraca. Rosin trenutačno radi kao urednica u američkom kulturno-političkom mjesečniku The Atlantic. Uz to, aktivno objavljuje svoje članke u najčitanijim američkim novinama i časopisima (The New Yorker, The New York Times, GQ, The New Republic, The Washington Post itd.). Godine 2010. dobila je prestižnu nagradu Američkog društva urednika časopisa (National Magazine Award).

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter