Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Krađa Atine

Krađa Atine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karen Eseks


ISBN:

978-86-7436-981-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1326

Broj strana:

464

Težina:

588 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka bestselera Leonardovi labudovi putuje kroz vijekove kako bi ušla u srce dvije izuzetne žene i otkrila strasti, ambicije i sporna pitanja vezana za Elginove mermerne kipove. Elginovi mermerni kipovi izloženi su u Britanskom muzeju gotovo dvije stotine godina i podjednako dugo su predmet žestokih nesuglasica. U knjizi Krađa Atine, Karen Eseks opisuje nevjerovatan put mermernih kipova kroz uzbudljive priče Meri Nizbet, supruge grofa od Elgina, engleskog poslanika u Konstantinopolju, i Periklove ljubavnice Aspazije, žene najmoćnijeg čovjeka u Atini, tokom zlatnog doba tog grada.
Rat s Napoleonom je na vrhuncu, a dvadesetjednogodišnja nedavno udata grofica Elgin, škotska bogata nasljednica i čuvena ljepotica, očarava moćnike Otomanskog carstva, koristeći svoj šarm kako bi dobila odobrenje za smjele namjere svog muža da opustoši Partenon i odnese veličanstvene kipove u Englesku. Dva milenijuma ranije, Aspazija, mislilac i hetera, ozloglašena osoba u Atini, s podjednakom odlučnošću je koristila svoju oštroumnost, čari i uticaj dok je stajala pored Perikla usred žestokog protivljenja njegovoj želji da podigne najčuvenije spomenike koje je svijet do tada video.
Ispunjena romansama i intrigama, pohlepom i slavom, Krađa Atine predstavlja očaravajuću istorijsku priču i prozor u intimni život dvije najuticajnije i najintrigantnije žene u istoriji.

  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka bestselera Leonardovi labudovi putuje kroz vijekove kako bi ušla u srce dvije izuzetne žene i otkrila strasti, ambicije i sporna pitanja vezana za Elginove mermerne kipove. Elginovi mermerni kipovi izloženi su u Britanskom muzeju gotovo dvije stotine godina i podjednako dugo su predmet žestokih nesuglasica. U knjizi Krađa Atine, Karen Eseks opisuje nevjerovatan put mermernih kipova kroz uzbudljive priče Meri Nizbet, supruge grofa od Elgina, engleskog poslanika u Konstantinopolju, i Periklove ljubavnice Aspazije, žene najmoćnijeg čovjeka u Atini, tokom zlatnog doba tog grada. Rat s Napoleonom je na vrhuncu, a dvadesetjednogodišnja nedavno udata grofica Elgin, škotska bogata nasljednica i čuvena ljepotica, očarava moćnike Otomanskog carstva, koristeći svoj šarm kako bi dobila odobrenje za smjele namjere svog muža da opustoši Partenon i odnese veličanstvene kipove u Englesku. Dva milenijuma ranije, Aspazija, mislilac i hetera, ozloglašena osoba u Atini, s podjednakom odlučnošću je koristila svoju oštroumnost, čari i uticaj dok je stajala pored Perikla usred žestokog protivljenja njegovoj želji da podigne najčuvenije spomenike koje je svijet do tada video. Ispunjena romansama i intrigama, pohlepom i slavom, Krađa Atine predstavlja očaravajuću istorijsku priču i prozor u intimni život dvije najuticajnije i najintrigantnije žene u istoriji.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter