Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kozmička zmija - DNK i podrijetlo znanja

Kozmička zmija - DNK i podrijetlo znanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jeremy Narby


ISBN:

9789532016406

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1714

Broj strana:

196

Težina:

449 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

53,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Poznati kanadski antropolog nastavlja putovanje Carlosa Castanede…

Cijenjeni kanadski antropolog, Jeremy Narby, u svojoj knjizi Kozmička zmija istrazuje podrijetlo svetog znanja latinoameričkih indijanaca. Slijedeći Castanedin put, ali nadrastajući njegove zaključke, Narby otkriva da postoje nevjerojatne sličnosti u vizijama svih domoradačkih društava. Naime, otkriva da se u središtu vizija, a onda i znanja tih kultura, nalazi kult isprepletenih zmija koje neodoljivo podsjećaju na naš DNK. Taj je fenomen prisutan čak i u onim kulturama koje se uopće nisu imali prilike sresti sa zmijama.

Koristeći taj, i još mnoge druge dokaze, Narby naglašava nužnost ne samo očuvanja tih kultura, već i mogućnost da od njih učimo o samima temeljima zivota.

Kozmička zmija je osobna avantura, fascinantna antropološka i etnofarmakološka studija te revolucionaran pogled na to kako inteligencija i svijest mogu oživjeti. U ovoj priči, pisanoj u prvom licu, o znanstvenom otkriću koje otvara nove poglede na biologiju i antropologiju te na granice racionalizma, Jeremy Narby otkriva kako nam se svijet oko nas, ako mu otvorimo svoje umove, prikazuje zapanjujuće drugačijim.

  • Prevodilac: Hrvoje Čargonja, Andrea Dusper
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Poznati kanadski antropolog nastavlja putovanje Carlosa Castanede… Cijenjeni kanadski antropolog, Jeremy Narby, u svojoj knjizi Kozmička zmija istrazuje podrijetlo svetog znanja latinoameričkih indijanaca. Slijedeći Castanedin put, ali nadrastajući njegove zaključke, Narby otkriva da postoje nevjerojatne sličnosti u vizijama svih domoradačkih društava. Naime, otkriva da se u središtu vizija, a onda i znanja tih kultura, nalazi kult isprepletenih zmija koje neodoljivo podsjećaju na naš DNK. Taj je fenomen prisutan čak i u onim kulturama koje se uopće nisu imali prilike sresti sa zmijama. Koristeći taj, i još mnoge druge dokaze, Narby naglašava nužnost ne samo očuvanja tih kultura, već i mogućnost da od njih učimo o samima temeljima zivota. Kozmička zmija je osobna avantura, fascinantna antropološka i etnofarmakološka studija te revolucionaran pogled na to kako inteligencija i svijest mogu oživjeti. U ovoj priči, pisanoj u prvom licu, o znanstvenom otkriću koje otvara nove poglede na biologiju i antropologiju te na granice racionalizma, Jeremy Narby otkriva kako nam se svijet oko nas, ako mu otvorimo svoje umove, prikazuje zapanjujuće drugačijim.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter