Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Koreni

Koreni

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2078-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D3163

Broj strana:

376

Težina:

484 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Smještena u vrijeme političkih promjena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX i početkom XX veka, priča prati živote Aćima Katića, čovjeka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa. Budući političar i očeva nada, Vukašin se vraća sa studija u Parizu i saopštava da se ženi ćerkom liberala Tošića, Aćimovog političkog neprijatelja, i da prelazi u njegovu stranku. Aćim ga se odriče i bijesan zbog sukoba sa sinom, poziva mještane u selu na dizanje bune. Drugi sin Đorđe, ugledan i bogat seljak i njegova supruga Simka u isto vrijeme imaju bračne probleme jer godinama nemaju djece. U strahu od gašenja loze, Simka se odlučuje na očajnički potez: da zatrudni sa Đorđevim slugom.

Da li će Aćim i Đorđe prihvatiti dijete kao svoju krv, svoje korjene? I da li će se Vukašin pomiriti sa ocem ili će politika potpuno razoriti porodične odnose?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Smještena u vrijeme političkih promjena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX i početkom XX veka, priča prati živote Aćima Katića, čovjeka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa. Budući političar i očeva nada, Vukašin se vraća sa studija u Parizu i saopštava da se ženi ćerkom liberala Tošića, Aćimovog političkog neprijatelja, i da prelazi u njegovu stranku. Aćim ga se odriče i bijesan zbog sukoba sa sinom, poziva mještane u selu na dizanje bune. Drugi sin Đorđe, ugledan i bogat seljak i njegova supruga Simka u isto vrijeme imaju bračne probleme jer godinama nemaju djece. U strahu od gašenja loze, Simka se odlučuje na očajnički potez: da zatrudni sa Đorđevim slugom. Da li će Aćim i Đorđe prihvatiti dijete kao svoju krv, svoje korjene? I da li će se Vukašin pomiriti sa ocem ili će politika potpuno razoriti porodične odnose?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter