Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Koncentracija sa testom i vežbama

Koncentracija sa testom i vežbama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Petra Torbric


ISBN:

978-86-521-08-02

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7745

Broj strana:

136

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako da djetetu pomognemo u učenju. Sa testom i vježbama.

Lako i zanimljivo učenje!

Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike!

Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci!

Četrdeset posto djece ima teškoće sa usredsređivanjem pažnje. Lako im misli odlutaju u sanjarenje. Djeci, a i omladini, neophodni su stalno novi doživljaji i izazovi. Savremeni svijet i sve što on nudi zaista im dodatno, i sve više, otežava da se usredsrede na nastavu i da na vrijeme urade domaće zadatke. A bez koncentracije, bez usmjerene pažnje, učenje je nemoguće. Taj nedostatak u velikoj mjeri ugrožava dječji uspjeh u školi. Ova knjiga objašnjava šta se za vrijeme ovog procesa događa u dječjim glavama, iz neurobiološke i psihološke perspektive. Ona nam pomaže da prepoznamo slabosti u djetetovoj koncentraciji i, što je najvažnije, pokazuje nam kako se koncentracija može poboljšati – počev od savjeta za stvaranje prikladne sredine za učenje i u vezi sa fizičkim aktivnostima, pa do zadataka koji dijete podstiču da razmišlja. Jer koncentracija se vježbanjem može poboljšati i naučiti! Uputstva i odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom koncentracije – pronaći ćete u ovoj knjizi.

- Šta je koncentracija?
- Kako prepoznati slabosti u koncentraciji?
- Šta je važno za dobru koncentraciju?
- Šta mogu da učine roditelji?
- Vježbe za jačanje koncentracije

TEST: Može li moje dijete dobro da se skoncentriše?

Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savjete i vježbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u djeci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta ometa, a šta poboljšava koncentraciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dječjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gdje leže djetetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primjenjiv plan za pomoć djetetu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako da djetetu pomognemo u učenju. Sa testom i vježbama. Lako i zanimljivo učenje! Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike! Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci! Četrdeset posto djece ima teškoće sa usredsređivanjem pažnje. Lako im misli odlutaju u sanjarenje. Djeci, a i omladini, neophodni su stalno novi doživljaji i izazovi. Savremeni svijet i sve što on nudi zaista im dodatno, i sve više, otežava da se usredsrede na nastavu i da na vrijeme urade domaće zadatke. A bez koncentracije, bez usmjerene pažnje, učenje je nemoguće. Taj nedostatak u velikoj mjeri ugrožava dječji uspjeh u školi. Ova knjiga objašnjava šta se za vrijeme ovog procesa događa u dječjim glavama, iz neurobiološke i psihološke perspektive. Ona nam pomaže da prepoznamo slabosti u djetetovoj koncentraciji i, što je najvažnije, pokazuje nam kako se koncentracija može poboljšati – počev od savjeta za stvaranje prikladne sredine za učenje i u vezi sa fizičkim aktivnostima, pa do zadataka koji dijete podstiču da razmišlja. Jer koncentracija se vježbanjem može poboljšati i naučiti! Uputstva i odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom koncentracije – pronaći ćete u ovoj knjizi. - Šta je koncentracija? - Kako prepoznati slabosti u koncentraciji? - Šta je važno za dobru koncentraciju? - Šta mogu da učine roditelji? - Vježbe za jačanje koncentracije TEST: Može li moje dijete dobro da se skoncentriše? Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savjete i vježbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u djeci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta ometa, a šta poboljšava koncentraciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dječjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gdje leže djetetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primjenjiv plan za pomoć djetetu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter