Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kombinacija d.o.o.

Kombinacija d.o.o.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-158-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4470

Broj strana:

188

Težina:

157 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Na ovo još nismo navikli: lišen bilo kakvih političkih skrupula, novi Šalkovićev roman pogađa točno u srž stvari; da, mi smo korumpirana i podmićena banana-državica.

Ovom prilikom, žešće no ikad dosad, primarijus Šalković (uz pomoć plave kuverte i omamljujućeg morfija dirljive ljubavne priče) ne samo da postavlja dijagnozu, već odlučno zasijeca u kancerogeno tkivo kombinacije naše svagdašnje precizno i britko poput kirurškog skalpela.

Na stolu pred nama leže pod anestezijom kao od majke rođeni ama baš svi - od državne uprave, preko kvartovskih reketara do građevinske mafije i odvjetničkih lobija: razobličeni, prozvani i raskrinkani!

Hoće li pacijent preživjeti? Saznajte pravu istinu samo u Kombinaciji d.o.o.!

Koliko god mozgali što je to trulo u našoj maloj pretpristupnoj republici, točan je odgovor uvijek onaj najjednostavniji. Ta nesretna kombinacija zlo je koje izvire iz novina, prosipa se televizijom i vreba iz kuta svakog većeg građevinskog poduhvata.

Hrvoje Šalković se svojim novim romanom uhvatio ukoštac s hobotnicom korupcije, hrabro kao rijetko koji mainstream Hrvat. Nakon nekoliko dobro primljenih književnih uspješnica, Šalković je u novom romanu bitno crnji, znatno ozbiljniji i odrasliji; pričom o ljubavi u doba recesije dokazuje da nije samo lijepo lice iz ženskih časopisa, novinar koji putuje svijetom, Cosmo-muškarac i gonzo-playboy. Skriva se tu puno više - opora društvena kritika, uočavanje spornih detalja na koje smo toliko navikli da ih ni ne primjećujemo i osuda vladajuće dekadencije u našoj metropoli. Uglavnom, poruka je jasna: radi se o Šalkoviću kakvog još niste sreli.

Onda, jeste li za kombinaciju?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Na ovo još nismo navikli: lišen bilo kakvih političkih skrupula, novi Šalkovićev roman pogađa točno u srž stvari; da, mi smo korumpirana i podmićena banana-državica. Ovom prilikom, žešće no ikad dosad, primarijus Šalković (uz pomoć plave kuverte i omamljujućeg morfija dirljive ljubavne priče) ne samo da postavlja dijagnozu, već odlučno zasijeca u kancerogeno tkivo kombinacije naše svagdašnje precizno i britko poput kirurškog skalpela. Na stolu pred nama leže pod anestezijom kao od majke rođeni ama baš svi - od državne uprave, preko kvartovskih reketara do građevinske mafije i odvjetničkih lobija: razobličeni, prozvani i raskrinkani! Hoće li pacijent preživjeti? Saznajte pravu istinu samo u Kombinaciji d.o.o.! Koliko god mozgali što je to trulo u našoj maloj pretpristupnoj republici, točan je odgovor uvijek onaj najjednostavniji. Ta nesretna kombinacija zlo je koje izvire iz novina, prosipa se televizijom i vreba iz kuta svakog većeg građevinskog poduhvata. Hrvoje Šalković se svojim novim romanom uhvatio ukoštac s hobotnicom korupcije, hrabro kao rijetko koji mainstream Hrvat. Nakon nekoliko dobro primljenih književnih uspješnica, Šalković je u novom romanu bitno crnji, znatno ozbiljniji i odrasliji; pričom o ljubavi u doba recesije dokazuje da nije samo lijepo lice iz ženskih časopisa, novinar koji putuje svijetom, Cosmo-muškarac i gonzo-playboy. Skriva se tu puno više - opora društvena kritika, uočavanje spornih detalja na koje smo toliko navikli da ih ni ne primjećujemo i osuda vladajuće dekadencije u našoj metropoli. Uglavnom, poruka je jasna: radi se o Šalkoviću kakvog još niste sreli. Onda, jeste li za kombinaciju?

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter