Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

KOD, skriveni jezik kompjuterskog hardvera i softvera, prevod drugog izdanja

KOD, skriveni jezik kompjuterskog hardvera i softvera, prevod drugog izdanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788673105826

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1923

Broj strana:

480

Težina:

790 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

62,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Klasično uputstvo kako funkcionišu računari, ažurirano novim poglavljima i interaktivnom grafikom.

Za mene, Kod je bio otkrovenje. To je bila prva knjiga o programiranju koja se obraćala meni. Počelo je pričom, i gradilo se, sloj po sloj, analogiju po analogiju, sve dok nisam shvatio ne samo Kod, već i Sistem. Kod je knjiga o kodu i programiranju, ali i o sistemskom razmišljanju i apstrakcijama Kod opisuje nevidljive slojeve između računarskih sistema koje mi korisnici svakodnevno gledamo i magičnih silicijumskih stena koje smo naučili da razmišljaju.

- Scott Hanselman, direktor partnerskog programa, Microsoft, i host potkastaHanselminutes

Računari su svuda, najočiglednije u našim laptopovima i pametnim telefonima, ali i u automobilima, televizorima, mikrotalasnim pećnicama, budilnicima, pametnim usisivačima i drugim pametnim uređajima. Da li ste se ikada zapitali šta se to dešava unutar ovih uređaja, to što nam život čini lakšim, mada nas povremeno i iritira?

Već više od 20 godina čitaoci imaju priliku da uživaju u prosvetljujućoj priči Čarlsa Petzolda o tajnom unutrašnjem životu računara, priči koju je on revidirao za ovo novo doba računarstva. Pametno ilustrovana i lako razumljiva, ova knjiga razotkriva misteriju. Otkrićete šta vas baterijske lampe, crne mačke, klackalice i vožnja Pola Revera mogu naučiti o računarstvu i kako su ljudska domišljatost i potreba za komunikacijom oblikovale elektronske uređaje koje koristimo.

Ovo novo prošireno izdanje istražuje do detalja, bit po bit i kolo po kolo, konstrukciju centralne procesorske jedinice, srca svakog pametnog uređaja, koja kombinovanjem jednostavnih operacija izvršava najsloženije zadatke. Petzold je kreirao i prateći veb-sajt, CodeHiddenLanguage.com, gde koristi animiranu interaktivnu grafiku da računare učini još lakšim za razumevanje.

Pored značajno izmenjenog i ažuriranog sadržaja, nova poglavlja uključuju:

- Poglavlje 18: Hajde da napravimo sat!

- Poglavlje 21: Aritmetičko-logička jedinica

- Poglavlje 22: Registri i magistrale

- Poglavlje 23: Kontrolni signali CPU-a

- Poglavlje 24: Skokovi, petlje i pozivi

- Poglavlje 28: The World Brain

Od otkucaja časovnika do brujanja interneta širom sveta, Kod razotkriva srž digitalne revolucije.

  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Klasično uputstvo kako funkcionišu računari, ažurirano novim poglavljima i interaktivnom grafikom. Za mene, Kod je bio otkrovenje. To je bila prva knjiga o programiranju koja se obraćala meni. Počelo je pričom, i gradilo se, sloj po sloj, analogiju po analogiju, sve dok nisam shvatio ne samo Kod, već i Sistem. Kod je knjiga o kodu i programiranju, ali i o sistemskom razmišljanju i apstrakcijama Kod opisuje nevidljive slojeve između računarskih sistema koje mi korisnici svakodnevno gledamo i magičnih silicijumskih stena koje smo naučili da razmišljaju. - Scott Hanselman, direktor partnerskog programa, Microsoft, i host potkastaHanselminutes Računari su svuda, najočiglednije u našim laptopovima i pametnim telefonima, ali i u automobilima, televizorima, mikrotalasnim pećnicama, budilnicima, pametnim usisivačima i drugim pametnim uređajima. Da li ste se ikada zapitali šta se to dešava unutar ovih uređaja, to što nam život čini lakšim, mada nas povremeno i iritira? Već više od 20 godina čitaoci imaju priliku da uživaju u prosvetljujućoj priči Čarlsa Petzolda o tajnom unutrašnjem životu računara, priči koju je on revidirao za ovo novo doba računarstva. Pametno ilustrovana i lako razumljiva, ova knjiga razotkriva misteriju. Otkrićete šta vas baterijske lampe, crne mačke, klackalice i vožnja Pola Revera mogu naučiti o računarstvu i kako su ljudska domišljatost i potreba za komunikacijom oblikovale elektronske uređaje koje koristimo. Ovo novo prošireno izdanje istražuje do detalja, bit po bit i kolo po kolo, konstrukciju centralne procesorske jedinice, srca svakog pametnog uređaja, koja kombinovanjem jednostavnih operacija izvršava najsloženije zadatke. Petzold je kreirao i prateći veb-sajt, CodeHiddenLanguage.com, gde koristi animiranu interaktivnu grafiku da računare učini još lakšim za razumevanje. Pored značajno izmenjenog i ažuriranog sadržaja, nova poglavlja uključuju: - Poglavlje 18: Hajde da napravimo sat! - Poglavlje 21: Aritmetičko-logička jedinica - Poglavlje 22: Registri i magistrale - Poglavlje 23: Kontrolni signali CPU-a - Poglavlje 24: Skokovi, petlje i pozivi - Poglavlje 28: The World Brain Od otkucaja časovnika do brujanja interneta širom sveta, Kod razotkriva srž digitalne revolucije.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter