Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Ko je Lu Šortino?

Ko je Lu Šortino?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-519

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M0577

Broj strana:

194

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U jednu prodavnicu na Siciliji ulijeću pljačkaši. Policijski potporučnik koji se tu slučajno zatekao okreće se i vadi službeni pištolj. Čuje se prasak, djelići potporučnikovog mozga lete na sve strane, a tri prilike beže iz prodavnice. Bila bi to najobičnija pljačka sa slučajnim ubistvom da dve od tri prilike nisu najpouzdaniji momci ujka Sala, otmenog lokalnog bosa, i da treća prilika nije Nik Palumbo, najbolji prijatelj Tonija, Salovog sestrića i uvaženog frizera.

Slučaj je složeniji utoliko što ujka Salu ne ide u korist da satjera u ćošak Nika Palumba, a s njim i tipa koji je tek stigao iz Njujorka: Lua Šortina, unuka Lua Šortina starijeg, jednog od glavnih italoameričkih bosova.


Svoju detektivsku priču obogaćenu neodoljivim humorom Otavio Kapelani smešta u noćne predele Katanije, u okruženje otmenih mafijaša, mudrih kriminalaca, neobičnih frizera, uduvanih muzičara, raskalašnih devojaka i beznačajnih filmskih stvaralaca.


Roman Ko je Lu Šortino? preveden je na deset jezika. U Kapelanijevoj knjizi sva ranija kinematografska i književna iskustva o problemu mafije ponovo su promišljena, na način koji jednako zasmejava i opominje. U odnosu na roman Ko je Lu Šortino? junaci filma Čast Pricijevih deluju naprosto infantilno, a oni iz Petparačkih priča meki su i bezopasni kao plišane mece.

  • Originalni naziv: Chi E Lou Sciortino?
  • Prevodilac: Ana Marković De Satis
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U jednu prodavnicu na Siciliji ulijeću pljačkaši. Policijski potporučnik koji se tu slučajno zatekao okreće se i vadi službeni pištolj. Čuje se prasak, djelići potporučnikovog mozga lete na sve strane, a tri prilike beže iz prodavnice. Bila bi to najobičnija pljačka sa slučajnim ubistvom da dve od tri prilike nisu najpouzdaniji momci ujka Sala, otmenog lokalnog bosa, i da treća prilika nije Nik Palumbo, najbolji prijatelj Tonija, Salovog sestrića i uvaženog frizera. Slučaj je složeniji utoliko što ujka Salu ne ide u korist da satjera u ćošak Nika Palumba, a s njim i tipa koji je tek stigao iz Njujorka: Lua Šortina, unuka Lua Šortina starijeg, jednog od glavnih italoameričkih bosova. Svoju detektivsku priču obogaćenu neodoljivim humorom Otavio Kapelani smešta u noćne predele Katanije, u okruženje otmenih mafijaša, mudrih kriminalaca, neobičnih frizera, uduvanih muzičara, raskalašnih devojaka i beznačajnih filmskih stvaralaca. Roman Ko je Lu Šortino? preveden je na deset jezika. U Kapelanijevoj knjizi sva ranija kinematografska i književna iskustva o problemu mafije ponovo su promišljena, na način koji jednako zasmejava i opominje. U odnosu na roman Ko je Lu Šortino? junaci filma Čast Pricijevih deluju naprosto infantilno, a oni iz Petparačkih priča meki su i bezopasni kao plišane mece.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter