Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Veliki knez

Veliki knez

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3260-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1815

Broj strana:

226

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dvesta godina pre Nemanjića

Roman o srpskim zemljama u X veku.

Još u X veku na prostorima nastanjenim srpskim narodom koji je pretežno ohristovljen, ali razjedinjen u više kneževina gde se još uvek veruje i u stare bogove, naziru se obrisi države koja će dvesta godina kasnije doživeti procvat za vreme dinastije Nemanjića.

U središtu zbivanja ovog romana je Petar Gojniković, srpski veliki knez iz dinastije Višeslavića, koji nastoji da ponovo ujedini razjedinjene Srbe nastanjene tada u Raškoj, Bosni, Travuniji, Zahumlju, Duklji, Neretljanskoj i Moravskoj oblasti. Petar je mladost proveo kao talac i izgnanik da bi se na pragu punoletstva vratio i, pomognut svojim pristalicama u zemlji, preuzeo vlast.

Njegovoj težnji za ujedinjenjem suprotstavljaju se srpske velmože iz Primorja, na čelu sa zahumskim knezom Mihajlom. Osim unutrašnjih otpora Petar se suočava s pretenzijama Vizantije, Bugarske, Rima, s brigom o sinu, sa strahom da se ogrešio o božji zakon, s ljudskim i državničkim mukama i mračnom prošlošću porodice iz koje potiče.

Krvave borbe i prevrtljiva diplomatija, u kojima državni interesi remete porodične, prijateljske i ljubavne odnose, ispisuju stranice ove romansirane istorije začetaka današnje Srbije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvesta godina pre Nemanjića Roman o srpskim zemljama u X veku. Još u X veku na prostorima nastanjenim srpskim narodom koji je pretežno ohristovljen, ali razjedinjen u više kneževina gde se još uvek veruje i u stare bogove, naziru se obrisi države koja će dvesta godina kasnije doživeti procvat za vreme dinastije Nemanjića. U središtu zbivanja ovog romana je Petar Gojniković, srpski veliki knez iz dinastije Višeslavića, koji nastoji da ponovo ujedini razjedinjene Srbe nastanjene tada u Raškoj, Bosni, Travuniji, Zahumlju, Duklji, Neretljanskoj i Moravskoj oblasti. Petar je mladost proveo kao talac i izgnanik da bi se na pragu punoletstva vratio i, pomognut svojim pristalicama u zemlji, preuzeo vlast. Njegovoj težnji za ujedinjenjem suprotstavljaju se srpske velmože iz Primorja, na čelu sa zahumskim knezom Mihajlom. Osim unutrašnjih otpora Petar se suočava s pretenzijama Vizantije, Bugarske, Rima, s brigom o sinu, sa strahom da se ogrešio o božji zakon, s ljudskim i državničkim mukama i mračnom prošlošću porodice iz koje potiče. Krvave borbe i prevrtljiva diplomatija, u kojima državni interesi remete porodične, prijateljske i ljubavne odnose, ispisuju stranice ove romansirane istorije začetaka današnje Srbije.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter