Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Rječnik Bosanskog jezika

Rječnik Bosanskog jezika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

K1353

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1353

Broj strana:

391

Težina:

858 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Naš jezik je naš moral, i ne treba osobit trud da bismo objasnili pojam: bosanski jezik. Sama činjenica da je jedan objektivan, neemocionalan stručni termin potreban s odnošenjem na jednu vrstu jezika jeste, u sebi, indikacija da izraz jezik često nosi u sebi vrijednosni sud, da je to termin koji je indikativan za određenu emociju i nazor, a usto i termin koji mami emociju i nazor.

Bosanski jezik nije nastao ni u okrilju hrvatskoga ni u okrilju srpskoga jezika, nije njihova izvedenica, već jedna od objektivnih naporednosti. Bosanski jezik imao je vlastiti tok od početka XX vijeka, kada su političke prilike izmijenile njegov javni status.

Ovaj riječnik je prvi pokušaj da se to ispravi i da se naš zajednički jezik - koji svako imenuje prema svojoj tradiciji, obogati onim što mu nudi njegov, vrlo značajan, bosanski udio. Ako se pak, vremenom, ti nacionalni jezici uveliko razluče napuštajući dogovorni standard, bosaanski jezik - narodni i književni - ostaje ono što je bio u bošnjačkom narodu: njegov moral, njegova duševnost i njegovo utočište.

  • Izdanje: 4
  • Godina: 1995
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Naš jezik je naš moral, i ne treba osobit trud da bismo objasnili pojam: bosanski jezik. Sama činjenica da je jedan objektivan, neemocionalan stručni termin potreban s odnošenjem na jednu vrstu jezika jeste, u sebi, indikacija da izraz jezik često nosi u sebi vrijednosni sud, da je to termin koji je indikativan za određenu emociju i nazor, a usto i termin koji mami emociju i nazor. Bosanski jezik nije nastao ni u okrilju hrvatskoga ni u okrilju srpskoga jezika, nije njihova izvedenica, već jedna od objektivnih naporednosti. Bosanski jezik imao je vlastiti tok od početka XX vijeka, kada su političke prilike izmijenile njegov javni status. Ovaj riječnik je prvi pokušaj da se to ispravi i da se naš zajednički jezik - koji svako imenuje prema svojoj tradiciji, obogati onim što mu nudi njegov, vrlo značajan, bosanski udio. Ako se pak, vremenom, ti nacionalni jezici uveliko razluče napuštajući dogovorni standard, bosaanski jezik - narodni i književni - ostaje ono što je bio u bošnjačkom narodu: njegov moral, njegova duševnost i njegovo utočište.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter