Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Jezik i njegova struktura

Jezik i njegova struktura

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-41-022-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0414

Broj strana:

326

Težina:

429 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Šta je zapravo ova knjiga? Ovo je priča o ljudskom jeziku, onakvom kakvog ga vidi moderna lingvistika u svom novom, jarkom svijetlu, u svjetlu stotina novih otkrića i saznanja što ih je ovo naše, znanja žedno 20. stoljeće, otelo čaroliji jezika. I kad kažem moderna lingvistika, ne mislim na lingvistiku
koja je u modi, nego jednostavno na lingvistiku našeg trenutka,na jezičku nauku ovog znanjem nabujalog vremena. Nije ovo priča o jednom posebnom jeziku, nego o jeziku svih nas i svakog od nas na ovoj planeti. Sve se u njoj jednako odnosi na jezik neznanog ribara sa dalekog pacifičkog otoka, na jezik nasmijanog Eskima odnekud iz njegove prostrane snježne zemlje, kao i na tvoj jezik, dragi čitaoče namjerniče. Ipak, primjeri što pomažu da se pojasne te opšte istine o ljudskom jeziku uzeti su iz tvog jezika, kad god je to bilo moguće. Ova knjiga je nagrađena godišnjom nagradom sarajevske izdavačke kuće ”Svjetlost” za najbolje naučno publicističko ostvarenje u 1985. godini.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Šta je zapravo ova knjiga? Ovo je priča o ljudskom jeziku, onakvom kakvog ga vidi moderna lingvistika u svom novom, jarkom svijetlu, u svjetlu stotina novih otkrića i saznanja što ih je ovo naše, znanja žedno 20. stoljeće, otelo čaroliji jezika. I kad kažem moderna lingvistika, ne mislim na lingvistiku koja je u modi, nego jednostavno na lingvistiku našeg trenutka,na jezičku nauku ovog znanjem nabujalog vremena. Nije ovo priča o jednom posebnom jeziku, nego o jeziku svih nas i svakog od nas na ovoj planeti. Sve se u njoj jednako odnosi na jezik neznanog ribara sa dalekog pacifičkog otoka, na jezik nasmijanog Eskima odnekud iz njegove prostrane snježne zemlje, kao i na tvoj jezik, dragi čitaoče namjerniče. Ipak, primjeri što pomažu da se pojasne te opšte istine o ljudskom jeziku uzeti su iz tvog jezika, kad god je to bilo moguće. Ova knjiga je nagrađena godišnjom nagradom sarajevske izdavačke kuće ”Svjetlost” za najbolje naučno publicističko ostvarenje u 1985. godini.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter