Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sarajevski gastronauti

Sarajevski gastronauti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958303982

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M8530

Broj strana:

116

Težina:

174 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Konzerva čiji bujon nastaje (sudeći prema okusu) kuhanjem voska i perja naziva se Ikar.

Ime je dobila po antičkom mitskom junaku Ikaru, sinu čuvenog izumitelja Dedala. Bježeći iz Lavirinta, Dedal je sebi i sinu načinio krila, spojivši pera ubijenih ptica voskom. Uprkos očevom upozorenju da se ne primiče Suncu, Ikar je letio sve više i više, dok sunčeva toplota nije rastopila vosak i tako razperjala krila. Ikar se sunovratio u more i mit. U čast pionira osvajanja svemira, pozlaćena konzerva nazvana je njegovim imenom, mada bi joj po ukusu više pristajalo - Lajka.

Ikarom se rukuje kao bombom: uzme se u lijevu ruku, kažiprst desne uvuče se u alku na poklopcu, trgne, broji do tri i, ako se začuje šištanje, baci. Ako se pak začuje miris svježeg konzervansa, sadržina se dalje može jesti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Konzerva čiji bujon nastaje (sudeći prema okusu) kuhanjem voska i perja naziva se Ikar. Ime je dobila po antičkom mitskom junaku Ikaru, sinu čuvenog izumitelja Dedala. Bježeći iz Lavirinta, Dedal je sebi i sinu načinio krila, spojivši pera ubijenih ptica voskom. Uprkos očevom upozorenju da se ne primiče Suncu, Ikar je letio sve više i više, dok sunčeva toplota nije rastopila vosak i tako razperjala krila. Ikar se sunovratio u more i mit. U čast pionira osvajanja svemira, pozlaćena konzerva nazvana je njegovim imenom, mada bi joj po ukusu više pristajalo - Lajka. Ikarom se rukuje kao bombom: uzme se u lijevu ruku, kažiprst desne uvuče se u alku na poklopcu, trgne, broji do tri i, ako se začuje šištanje, baci. Ako se pak začuje miris svježeg konzervansa, sadržina se dalje može jesti.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter