Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Zašto Psujem

Zašto Psujem

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vedrana Rudan


ISBN:

978-953-304-737-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6158

Broj strana:

220

Težina:

227 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Da je psovka književni postupak, znamo još od Janka Polića Kamova. Jedno stoljeće poslije, Vedrana Rudan pokazuje nam da je još uvijek jednako efikasan i uznemirujući kao i u vrijeme najvećeg riječkog pisca.

Nakon što u prologu objasni zašto psuje (zato što se nikome ne mora dodvoravati, zato što nije u sukobu interesa nego u sukobu sa svijetom i samom sobom, zato što ne pristaje na tezu da baba njenih godina treba u miru čekati smrt, zato što želi pisati ono što misli bez obzira što drugi zbog toga mislili o njoj...) Vedrana Rudan u jednako furioznom ritmu odgovara na pitanja: Čemu služe žene, Čemu služe muškarci, Čemu služe djeca, Čemu služi Hrvatska i Čemu služi život.

Svakoj od tih tema posvećeno je desetak tekstova, a nakon što ih pročitate, potpuno vam je jasno čemu služi Vedrana Rudan.


Ona psuje kao Katul, psuje gore nego Petronije Arbiter. Psuje kao Rabelais i Bukowski ujedno. Psuje kao Vlah, psuje kao Balkanac, kao luda i kao kočijaš. Ali prije svega ostaloga, ona psuje kao dama.

Vladimir Arsenijević

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Da je psovka književni postupak, znamo još od Janka Polića Kamova. Jedno stoljeće poslije, Vedrana Rudan pokazuje nam da je još uvijek jednako efikasan i uznemirujući kao i u vrijeme najvećeg riječkog pisca. Nakon što u prologu objasni zašto psuje (zato što se nikome ne mora dodvoravati, zato što nije u sukobu interesa nego u sukobu sa svijetom i samom sobom, zato što ne pristaje na tezu da baba njenih godina treba u miru čekati smrt, zato što želi pisati ono što misli bez obzira što drugi zbog toga mislili o njoj...) Vedrana Rudan u jednako furioznom ritmu odgovara na pitanja: Čemu služe žene, Čemu služe muškarci, Čemu služe djeca, Čemu služi Hrvatska i Čemu služi život. Svakoj od tih tema posvećeno je desetak tekstova, a nakon što ih pročitate, potpuno vam je jasno čemu služi Vedrana Rudan. Ona psuje kao Katul, psuje gore nego Petronije Arbiter. Psuje kao Rabelais i Bukowski ujedno. Psuje kao Vlah, psuje kao Balkanac, kao luda i kao kočijaš. Ali prije svega ostaloga, ona psuje kao dama. Vladimir Arsenijević

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter