Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sjene Radovara

Sjene Radovara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958216312

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6356

Broj strana:

290

Težina:

334 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Marloes Morshuis (r. 1970.) osvojila je djecu svojom prvom knjigom Kuhanje za cara (Koken voor de keizer). Njena druga avanturistička priča, Borealis, govori o ekološkim problemima i s oduševljenjem je primljena kao hladan eko-triler. Voli pisati uzbudljive priče koje djecu vode u drugi svijet - i istovremeno ih navodi da svoj svijet gledaju drugim očima. Sjene Radovara je njen treći i najbolji roman do sada - uvjerljiva distopija o društvenom sistemu zasnovanom na bodovanju. Vaše ponašanje određuje vaš rezultat, a taj je rezultat povezan i s privilegijama i ograničenjima.

Tinejdžerka Jona živi s roditeljima, bratom i bakom u sivom gradu Radovaru, u stambenom bloku poznatom pod nazivom Svjetlost Zvijezda. Pored svakih ulaznih vrata nalazi se tabla s bodovima koje je porodica stekla trudom, školskim uspjehom i društvenim ponašanjem. Svaka greška znači gubitak bodova.

U Svjetlosti Zvijezda bodovi određuju na kojem spratu živite, jeste li iznad ili ispod zemlje, kao i koliko vremena smijete provesti u gradskom parku. Jonina porodica je među najbržim penjačima, ali nju život u stambenom bloku sve više izluđuje.
Prilikom jednog nedozvoljenog izlaska van, ona upoznaje Kiliana, pobunjenika koji je u nekim starim tunelima ispod grada osnovao grupu Slobodni Radovar - sra, s ciljem rušenja sistema. Kilian ukazuje Joni na surovost vladajućeg režima i ona mu se u toj borbi pridružuje.

Ali, nijedna pobuna nije jednostavna.

  • Originalni naziv: De schaduwen van Radovar...
  • Prevodilac: Mak Kapetanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Marloes Morshuis (r. 1970.) osvojila je djecu svojom prvom knjigom Kuhanje za cara (Koken voor de keizer). Njena druga avanturistička priča, Borealis, govori o ekološkim problemima i s oduševljenjem je primljena kao hladan eko-triler. Voli pisati uzbudljive priče koje djecu vode u drugi svijet - i istovremeno ih navodi da svoj svijet gledaju drugim očima. Sjene Radovara je njen treći i najbolji roman do sada - uvjerljiva distopija o društvenom sistemu zasnovanom na bodovanju. Vaše ponašanje određuje vaš rezultat, a taj je rezultat povezan i s privilegijama i ograničenjima. Tinejdžerka Jona živi s roditeljima, bratom i bakom u sivom gradu Radovaru, u stambenom bloku poznatom pod nazivom Svjetlost Zvijezda. Pored svakih ulaznih vrata nalazi se tabla s bodovima koje je porodica stekla trudom, školskim uspjehom i društvenim ponašanjem. Svaka greška znači gubitak bodova. U Svjetlosti Zvijezda bodovi određuju na kojem spratu živite, jeste li iznad ili ispod zemlje, kao i koliko vremena smijete provesti u gradskom parku. Jonina porodica je među najbržim penjačima, ali nju život u stambenom bloku sve više izluđuje. Prilikom jednog nedozvoljenog izlaska van, ona upoznaje Kiliana, pobunjenika koji je u nekim starim tunelima ispod grada osnovao grupu Slobodni Radovar - sra, s ciljem rušenja sistema. Kilian ukazuje Joni na surovost vladajućeg režima i ona mu se u toj borbi pridružuje. Ali, nijedna pobuna nije jednostavna.

Dodatne informacije

Izdavač Sarajevo Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter