Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Poput daha

Poput daha

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4153-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B0892

Broj strana:

176

Težina:

374 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Izuzetan roman o snazi života koji nameće izbore nakon kojih nema povratka.

Junsko nedeljno jutro u Rimu. Serđo i Đovana su pozvali na ručak dva para dragih prijatelja. Dok iščekuju goste, na vratima se pojavljuje nepoznata žena. Mnogo godina ranije - objašnjava ona - živela je u tom stanu i želi da ga vidi još jednom. Zove se Elsa Korti, doputovala je izdaleka i u torbi čuva svežanj starih, nepročitanih pisama. Ta pisma pripovedaju dogodovštine iz njenog burnog života, sadrže setom prožete ispovesti, ali čuvaju i strašnu tajnu. Elsina pojava priziva mračnu prošlost koja uspeva da nagrize čak i prividno miran i jednoličan život Serđa, Đovane i njihovih prijatelja, obeleživši ih zauvek.

Ko je, zapravo, Elsa Korti? Zašto je pre dosta godina napustila Italiju, gotovo pobegavši, sklanjajući se zauvek od svoje sestre Adele, za koju je bila toliko vezana?

Ferzan Ozpetek pripoveda uzbudljivu i napetu priču koja vodi čitaoca od sadašnjeg trenutka do šezdesetih godina 20. veka, od Rima do Istanbula. Ali i sadašnjost i prošlost takođe slave čarobni, čulni i tolerantni Istanbul, njegove drevne hamame, otomanske palate na Bosforu i stare gradske četvrti koje više ne postoje.

  • Prevodilac: Saša Moderc
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Izuzetan roman o snazi života koji nameće izbore nakon kojih nema povratka. Junsko nedeljno jutro u Rimu. Serđo i Đovana su pozvali na ručak dva para dragih prijatelja. Dok iščekuju goste, na vratima se pojavljuje nepoznata žena. Mnogo godina ranije - objašnjava ona - živela je u tom stanu i želi da ga vidi još jednom. Zove se Elsa Korti, doputovala je izdaleka i u torbi čuva svežanj starih, nepročitanih pisama. Ta pisma pripovedaju dogodovštine iz njenog burnog života, sadrže setom prožete ispovesti, ali čuvaju i strašnu tajnu. Elsina pojava priziva mračnu prošlost koja uspeva da nagrize čak i prividno miran i jednoličan život Serđa, Đovane i njihovih prijatelja, obeleživši ih zauvek. Ko je, zapravo, Elsa Korti? Zašto je pre dosta godina napustila Italiju, gotovo pobegavši, sklanjajući se zauvek od svoje sestre Adele, za koju je bila toliko vezana? Ferzan Ozpetek pripoveda uzbudljivu i napetu priču koja vodi čitaoca od sadašnjeg trenutka do šezdesetih godina 20. veka, od Rima do Istanbula. Ali i sadašnjost i prošlost takođe slave čarobni, čulni i tolerantni Istanbul, njegove drevne hamame, otomanske palate na Bosforu i stare gradske četvrti koje više ne postoje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter