Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ovde dolaze sanjari

Ovde dolaze sanjari

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Imbolo Mbue


ISBN:

978-86-10-01843-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V5431

Broj strana:

296

Težina:

277 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,90 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Dvije porodice. Jedna sa vrha, druga sa dna. Fascinantna pripovijest o zamkama mita o američkom snu.

Jende Jonga došao je u Ameriku iz Kameruna da svojoj porodici, supruzi Neni i šestogodišnjem sinu, obezbijedi bolji život. Nakon mnogo teškoća, sreća će mu se najzad osmijehnuti kada dobije posao ličnog vozača Klarka Edvardsa, jednog od moćnika čuvene investicione banke Liman braders. Klark od svog zaposlenog zahtijeva tačnost, pouzdanost i lojalnost, a za Jendea to nije problem jer mašta o zelenoj karti i o danu kada će zvanično postati Amerikanac, pa zato želi da se pokaže u najboljem svjetlu. Klarkova supruga Sindi ubrzo zapošljava i Neni kao kućnu pomoćnicu u njihovoj vikendici, a porodica Jonga konačno može da zamisli bolju budućnost.

Međutim, svijet moći i privilegija prepun je mračnih tajni, a Jende i Neni će ubrzo vidjeti prve pukotine na savršenoj fasadi svojih poslodavaca. Kada svijet finansija pogodi krah berze, oni će morati da se suoče sa nemogućim izborom...

Amerika je prolazila kraj nje. Njujork je prolazio kraj nje. Mostovi i bilbordi sa nasmešenim ljudima prolazili su kraj nje. Suviše brzo. Zauvijek.

  • Originalni naziv: Behold the Dreamers
  • Prevodilac: Zvezdana Šelmić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvije porodice. Jedna sa vrha, druga sa dna. Fascinantna pripovijest o zamkama mita o američkom snu. Jende Jonga došao je u Ameriku iz Kameruna da svojoj porodici, supruzi Neni i šestogodišnjem sinu, obezbijedi bolji život. Nakon mnogo teškoća, sreća će mu se najzad osmijehnuti kada dobije posao ličnog vozača Klarka Edvardsa, jednog od moćnika čuvene investicione banke Liman braders. Klark od svog zaposlenog zahtijeva tačnost, pouzdanost i lojalnost, a za Jendea to nije problem jer mašta o zelenoj karti i o danu kada će zvanično postati Amerikanac, pa zato želi da se pokaže u najboljem svjetlu. Klarkova supruga Sindi ubrzo zapošljava i Neni kao kućnu pomoćnicu u njihovoj vikendici, a porodica Jonga konačno može da zamisli bolju budućnost. Međutim, svijet moći i privilegija prepun je mračnih tajni, a Jende i Neni će ubrzo vidjeti prve pukotine na savršenoj fasadi svojih poslodavaca. Kada svijet finansija pogodi krah berze, oni će morati da se suoče sa nemogućim izborom... Amerika je prolazila kraj nje. Njujork je prolazio kraj nje. Mostovi i bilbordi sa nasmešenim ljudima prolazili su kraj nje. Suviše brzo. Zauvijek.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter