Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Da smo zlikovci

Da smo zlikovci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: M. L. Rio


ISBN:

9789531433044

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1361

Broj strana:

408

Težina:

410 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

36,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Oliver Marks upravo je odslužio deset godina zatvorske kazne – za zločin kojeg možda je, a možda i nije počinio. Pri izlasku iz zatvora susreće se s čovjekom koji ga je ondje smjestio – detektivom Colborneom. Colborne se sprema za mirovinu, no prije toga želi saznati što se uistinu zbilo deset godina ranije.

Desetljeće ranije na prestižnom Konzervatoriju Dellecher, gdje se izvodi isključivo Shakespeareov dramski opus, Oliver i njegova glumačka družina vječito tumače iste tipizirane uloge na pozornici, a i izvan nje: junaka, zlikovca, tiranina, femme fatale, naivke, stalnog pratioca i kameleona. No kada se raspodjela uloga naglo izokrene te one „sporednije“ preuzmu svjetla pozornice, dramski će se tekstovi opasno pretopiti u stvaran život i jedan će pripadnik družine biti pronađen mrtav. Ostatak će družine biti suočen s najvećim glumačkim izazovom do sada – kako uvjeriti policiju, a i sami sebe, da su nedužni?

  • Originalni naziv: We Were Villains
  • Prevodilac: Marija Perica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Oliver Marks upravo je odslužio deset godina zatvorske kazne – za zločin kojeg možda je, a možda i nije počinio. Pri izlasku iz zatvora susreće se s čovjekom koji ga je ondje smjestio – detektivom Colborneom. Colborne se sprema za mirovinu, no prije toga želi saznati što se uistinu zbilo deset godina ranije. Desetljeće ranije na prestižnom Konzervatoriju Dellecher, gdje se izvodi isključivo Shakespeareov dramski opus, Oliver i njegova glumačka družina vječito tumače iste tipizirane uloge na pozornici, a i izvan nje: junaka, zlikovca, tiranina, femme fatale, naivke, stalnog pratioca i kameleona. No kada se raspodjela uloga naglo izokrene te one „sporednije“ preuzmu svjetla pozornice, dramski će se tekstovi opasno pretopiti u stvaran život i jedan će pripadnik družine biti pronađen mrtav. Ostatak će družine biti suočen s najvećim glumačkim izazovom do sada – kako uvjeriti policiju, a i sami sebe, da su nedužni?

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter