Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Besni - Roman o kraljevom zaštitniku

Besni - Roman o kraljevom zaštitniku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2853-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8955

Broj strana:

336

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o kraljevom zaštitniku.

Za kraljem se ne žali, od kraljeve smrti se strahuje.

Ivan Timotijević, vrsni detektiv i operativac, zaustavio je mnoge zavere protiv kralja i poretka, ali ne i onu koja je trijumfovala u Marselju 1934. godine. Zašto je kralj Aleksandar ignorisao precizne informacije i napeta uveravanja da ga atentatori spremno čekaju? Kakva je uloga ustaša, bugarskih i mađarskih nacionalista, italijanskih fašista i samog nacističkog vrha u zločinu koji je promenio istoriju? Otkud ubicama češki pasoši, kako su uhvaćeni, šta su govorili, ko su oni u stvari bili?

Otkrivajući sloj po sloj jedne epohalne i lične drame, ovaj mračni istorijski i psihološki triler prodreće duboko u tamu stare Jugoslavije i tadašnjeg sveta. Na sceni su i Pavelić, Hitler, Musolini, Gebels – likovi puni života, jezivi u svojoj prirodnosti, načinu izražavanja i političkoj logici, tako slični liderima našeg doba. Atmosfera je ispunjena dubokim podelama i mržnjom, a duhovi zavera i zločina vladaju na smrt osuđenom zemljom.

U takvim okolnostima Ivan Timotijević izgara da otkrije istinu o atentatu, ali i da se oslobodi užasne tajne koja ga proganja: ko je i zašto ubio njegovog oca, policajca na dužnosti tokom jedne od mnogih demonstracija na ulicama Beograda. A najteži teret tek treba da ponese: da sačuva neprocenjivu dragocenost koju je tokom istrage nenadano stekao. Ako je izgubi, izgubiće i sebe, a zlom vremenu otvoriće se put da razori čoveka što posvećeno služi zemlji koja umire.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o kraljevom zaštitniku. Za kraljem se ne žali, od kraljeve smrti se strahuje. Ivan Timotijević, vrsni detektiv i operativac, zaustavio je mnoge zavere protiv kralja i poretka, ali ne i onu koja je trijumfovala u Marselju 1934. godine. Zašto je kralj Aleksandar ignorisao precizne informacije i napeta uveravanja da ga atentatori spremno čekaju? Kakva je uloga ustaša, bugarskih i mađarskih nacionalista, italijanskih fašista i samog nacističkog vrha u zločinu koji je promenio istoriju? Otkud ubicama češki pasoši, kako su uhvaćeni, šta su govorili, ko su oni u stvari bili? Otkrivajući sloj po sloj jedne epohalne i lične drame, ovaj mračni istorijski i psihološki triler prodreće duboko u tamu stare Jugoslavije i tadašnjeg sveta. Na sceni su i Pavelić, Hitler, Musolini, Gebels – likovi puni života, jezivi u svojoj prirodnosti, načinu izražavanja i političkoj logici, tako slični liderima našeg doba. Atmosfera je ispunjena dubokim podelama i mržnjom, a duhovi zavera i zločina vladaju na smrt osuđenom zemljom. U takvim okolnostima Ivan Timotijević izgara da otkrije istinu o atentatu, ali i da se oslobodi užasne tajne koja ga proganja: ko je i zašto ubio njegovog oca, policajca na dužnosti tokom jedne od mnogih demonstracija na ulicama Beograda. A najteži teret tek treba da ponese: da sačuva neprocenjivu dragocenost koju je tokom istrage nenadano stekao. Ako je izgubi, izgubiće i sebe, a zlom vremenu otvoriće se put da razori čoveka što posvećeno služi zemlji koja umire.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter