Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Zlatni zub

Zlatni zub

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tadej Golob


ISBN:

9789533168845

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4991

Broj strana:

372

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Koje se dijete i koji tinejdžer nije poželio naći kao glavni lik usred pustolovine života u kojoj doživi sve što se ikad može poželjeti? Pišući roman o mladima i za mlade, poznati slovenski alpinist i pisac Tadej Golob uspio je ispisati sjajne stranice u stilu velikog Kerouacka. Mladi, avanturistički raspoloženi, a opet odgovorni, hrabri i snalažljivi, Tomaž i Peter za nuždu na prvi uspon povedu i Tinu, Tomaževu sestru, a onda na drugi, ne sasvim svojom voljom, ali na kraju ipak nasreću, poznanika koji će očito postati prijatelj za život, lokalnog dečka Franka koji na prvi pogled ne djeluje kao netko tko bi se oduševljavao planinama, jer je to tu, domaće, nešto što samo turisti rade, oni koji se ne moraju baviti “pravim” poslovima kao što je rad u rudniku ili težački život, no po putu postane jasno da i njega vuku planine i visine i da im ni on ne može odoljeti.

Ovaj je alpinističko-kriminalistički roman uvjerljiv upravo zbog pogleda odozgo i zbog detalja, zbog činjenice da autor vodi i razrađuje likove i njihove karaktere od prve stranice tako da povjerujemo u njihovu fizičku spremnost i u njihovu britkost duha i požrtvovnost bez ostatka, čak i kad su situacije najteže.

  • Originalni naziv: Zlatni zob
  • Prevodilac: Anita Peti-Stantić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Koje se dijete i koji tinejdžer nije poželio naći kao glavni lik usred pustolovine života u kojoj doživi sve što se ikad može poželjeti? Pišući roman o mladima i za mlade, poznati slovenski alpinist i pisac Tadej Golob uspio je ispisati sjajne stranice u stilu velikog Kerouacka. Mladi, avanturistički raspoloženi, a opet odgovorni, hrabri i snalažljivi, Tomaž i Peter za nuždu na prvi uspon povedu i Tinu, Tomaževu sestru, a onda na drugi, ne sasvim svojom voljom, ali na kraju ipak nasreću, poznanika koji će očito postati prijatelj za život, lokalnog dečka Franka koji na prvi pogled ne djeluje kao netko tko bi se oduševljavao planinama, jer je to tu, domaće, nešto što samo turisti rade, oni koji se ne moraju baviti “pravim” poslovima kao što je rad u rudniku ili težački život, no po putu postane jasno da i njega vuku planine i visine i da im ni on ne može odoljeti. Ovaj je alpinističko-kriminalistički roman uvjerljiv upravo zbog pogleda odozgo i zbog detalja, zbog činjenice da autor vodi i razrađuje likove i njihove karaktere od prve stranice tako da povjerujemo u njihovu fizičku spremnost i u njihovu britkost duha i požrtvovnost bez ostatka, čak i kad su situacije najteže.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter