Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Kif kif ili sutra sve iz početka

Kif kif ili sutra sve iz početka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Faiza Gen


ISBN:

86-7436-329-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0268

Broj strana:

128

Težina:

266 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Faiza Gen ima devetnaest godina. Upravo je završila rad na srednjemetražnom filmu Puke riječi. Kif kif je njen prvi roman.
Kif kif ili sutra sve iz početka jeste pre svega glas, glas djeteta iz kraja. Roman pun soka i humora.

Dorija ima petnaest godina, izoštren osjećaj za šalu, enciklopedijsko poznavanje televizije i snove koji je bude. Živi sama s majkom u jednom naselju u Livri-Garganu pošto je njen otac jednog jutra otišao sivim taksijem da u Maroku nađe mlađu i plodniju ženu. Kod Dorije se to zove mektub, sudbina: To znači, šta god da učiniš, uvijek se prijeđeš. Zato i ne vrijedi da previše razmišlja o budućnosti, nego treba da uživa u sadašnjosti s onima koji je vole ili se čini da je vole. Prije svih, tu je njena majka, spremačica u jednom hotelu Formule 1 u Banjoleu, i sunce u njenom životu. Njen drugar Hamudi, žestok momak iz naselja koji je poznaje otkako je bila velika kao komadić šita. Gospođa Birlo, njen psiholog, koja nosi haltere i miriše na Parapu. Socijalne radnice iz opštine koje paradiraju pred njima savršeno namanikirane. Nabil Truba koji joj drži privatne časove i to koristi da joj ukrade prvi poljubac. I još Aziz, bakalin iz Sidi Mohamed marketa, za kog Dorija uzalud pokušava da uda majku. On će se oženiti i ne pozvavši ih na svadbu! Nema veze, puca mami i meni štikla što nismo dio džet-seta.

  • Prevodilac: Jelena Stakić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Faiza Gen ima devetnaest godina. Upravo je završila rad na srednjemetražnom filmu Puke riječi. Kif kif je njen prvi roman. Kif kif ili sutra sve iz početka jeste pre svega glas, glas djeteta iz kraja. Roman pun soka i humora. Dorija ima petnaest godina, izoštren osjećaj za šalu, enciklopedijsko poznavanje televizije i snove koji je bude. Živi sama s majkom u jednom naselju u Livri-Garganu pošto je njen otac jednog jutra otišao sivim taksijem da u Maroku nađe mlađu i plodniju ženu. Kod Dorije se to zove mektub, sudbina: To znači, šta god da učiniš, uvijek se prijeđeš. Zato i ne vrijedi da previše razmišlja o budućnosti, nego treba da uživa u sadašnjosti s onima koji je vole ili se čini da je vole. Prije svih, tu je njena majka, spremačica u jednom hotelu Formule 1 u Banjoleu, i sunce u njenom životu. Njen drugar Hamudi, žestok momak iz naselja koji je poznaje otkako je bila velika kao komadić šita. Gospođa Birlo, njen psiholog, koja nosi haltere i miriše na Parapu. Socijalne radnice iz opštine koje paradiraju pred njima savršeno namanikirane. Nabil Truba koji joj drži privatne časove i to koristi da joj ukrade prvi poljubac. I još Aziz, bakalin iz Sidi Mohamed marketa, za kog Dorija uzalud pokušava da uda majku. On će se oženiti i ne pozvavši ih na svadbu! Nema veze, puca mami i meni štikla što nismo dio džet-seta.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter