Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Tamo gdje leptiri dolaze umirati

Tamo gdje leptiri dolaze umirati

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-427-38-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1244

Broj strana:

210

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Rukopis autora Seada Mahmutefendića predstavlja nam se kao ispovjedno-filozofska forma neuobičajene strukture romana, sa odrednicom autobiografskog, što u stvarnosti i jeste, ali samo u pojedinačnim aspektima života glavnog junaka Adema Topala. Pisan ispovjednim stilom, sa elementima postmodernističkog pristupa pripovjednoj prozi (fragmentarno zalutavši katkada i u grubi realizam), ovaj roman vodi čitaoca u dva toka radnje, od kojih
jedan, onaj piscu značajniji, odgoneta problem s kojim se vječito sukobljavaju, ne samo stvaraoci lijepe riječi, već i zarobljenici ostalih umjetnosti, a to je potreba i svrha bavljenja tim malo cijenjenim, nadasve teškim zanimanjem; drugi tok prizemljuje glavnog junaka bogalja (Torzo), da živi pritisnut svakodnevnim potrebama. U osnovi je, dakle, vječno preispitivanje o bitku i biću, o strasti i potrebi, o odricanju i priznanju. (A poznato je da je najpoznatiji i najpriznatiji umjetnik tek onda kada fizički više ne postoji!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rukopis autora Seada Mahmutefendića predstavlja nam se kao ispovjedno-filozofska forma neuobičajene strukture romana, sa odrednicom autobiografskog, što u stvarnosti i jeste, ali samo u pojedinačnim aspektima života glavnog junaka Adema Topala. Pisan ispovjednim stilom, sa elementima postmodernističkog pristupa pripovjednoj prozi (fragmentarno zalutavši katkada i u grubi realizam), ovaj roman vodi čitaoca u dva toka radnje, od kojih jedan, onaj piscu značajniji, odgoneta problem s kojim se vječito sukobljavaju, ne samo stvaraoci lijepe riječi, već i zarobljenici ostalih umjetnosti, a to je potreba i svrha bavljenja tim malo cijenjenim, nadasve teškim zanimanjem; drugi tok prizemljuje glavnog junaka bogalja (Torzo), da živi pritisnut svakodnevnim potrebama. U osnovi je, dakle, vječno preispitivanje o bitku i biću, o strasti i potrebi, o odricanju i priznanju. (A poznato je da je najpoznatiji i najpriznatiji umjetnik tek onda kada fizički više ne postoji!

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter