Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Svetski bol

Svetski bol

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ajfer Tunč


ISBN:

978-86-6145-367-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8702

Broj strana:

317

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pred nama je delo Ajfer Tunč, turske književnice bez dlake na jeziku – potresni roman nastao u dvadeset petoj godini njene spisateljske karijere.
U jednom rudarskom gradiću obuzetom zlatnom groznicom, koji sa svakim danom postaje sve gramziviji, Muršit je prinuđen da bude glava porodice i menadžer hotela koji mu je ostao u nasledstvo od oca, iako je on imao drugačije želje. Istinsko prijateljstvo pronalazi u Madendžiju, kome je Muršitov hotel utočište u begu od demona koje je ostavio u Istanbulu. Viđenje sveta dvojice prijatelja donosi čitaocu sažetak nedoličnih stranica iz prošlosti Turske.

Tragične istorijske događaje prate autorkini neustrašivi komentari koje ona iznosi sa uobičajenim nedostatkom sentimentalnosti. U romanu Svetski bol, čija je pozadina satkana od društvenih tragedija i priča o kolektivnom bezumlju, označena je jasna granica koja razdvaja ljude odlučne da se obračunaju sa prošlošću od ostatka društva u kojem žive.
Svetski bol je pesnica stisnuta od reči.

  • Prevodilac: Mirjana Marinković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pred nama je delo Ajfer Tunč, turske književnice bez dlake na jeziku – potresni roman nastao u dvadeset petoj godini njene spisateljske karijere. U jednom rudarskom gradiću obuzetom zlatnom groznicom, koji sa svakim danom postaje sve gramziviji, Muršit je prinuđen da bude glava porodice i menadžer hotela koji mu je ostao u nasledstvo od oca, iako je on imao drugačije želje. Istinsko prijateljstvo pronalazi u Madendžiju, kome je Muršitov hotel utočište u begu od demona koje je ostavio u Istanbulu. Viđenje sveta dvojice prijatelja donosi čitaocu sažetak nedoličnih stranica iz prošlosti Turske. Tragične istorijske događaje prate autorkini neustrašivi komentari koje ona iznosi sa uobičajenim nedostatkom sentimentalnosti. U romanu Svetski bol, čija je pozadina satkana od društvenih tragedija i priča o kolektivnom bezumlju, označena je jasna granica koja razdvaja ljude odlučne da se obračunaju sa prošlošću od ostatka društva u kojem žive. Svetski bol je pesnica stisnuta od reči.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter