Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Stradanja duše II - Priča o životu Sigmunda Frojda

Stradanja duše II - Priča o životu Sigmunda Frojda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Irving Stoun


ISBN:

978-86-10-02427-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

V6130

Broj strana:

359

Težina:

690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Od priznanja u inostranstvu pa sve do poslednjih godina i veza sa sledbenicima i izabranim naslednikom Jungom, ovo je nastavak priče o jedinstvenom vizionaru koji je ušao u ljudski um i u najmračnijim dubinama nesvesnog pronašao ono što okom ne može da se vidi.
Frojd je sada poštovan, ali i dalje kontroverzan naučnik. Objavljena je njegova prva velika knjiga, Tumačenje snova, i najzad je dobio počasnu titulu vanrednog profesora. Kroz živopisne opise njegovog okruženja i istorijskog konteksta, saznajemo kako se oblikovao jedan od najvećih umova svih vremena.

Dok je strogo medicinski i hladan stav prema pacijentu bio vodeća doktrina tog doba, Frojdovo lečenje razgovorom postalo je veoma popularno, pre svega zbog toga što je njegov impresivan rad uglavnom bio zasnovan na njegovoj snažnoj intuiciji, jer nisu postojale naučne i objektivne metode u psihologiji na koje je mogao da se osloni.

Verovatno ne postoji više pogrešnih tumačenja nečijeg dela nego kada je reč o osnivaču psihoanalize, čoveku koji je uzburkao snove sveta.

  • Originalni naziv: The Passions of the Mind...
  • Prevodilac: Ljerka Radović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Od priznanja u inostranstvu pa sve do poslednjih godina i veza sa sledbenicima i izabranim naslednikom Jungom, ovo je nastavak priče o jedinstvenom vizionaru koji je ušao u ljudski um i u najmračnijim dubinama nesvesnog pronašao ono što okom ne može da se vidi. Frojd je sada poštovan, ali i dalje kontroverzan naučnik. Objavljena je njegova prva velika knjiga, Tumačenje snova, i najzad je dobio počasnu titulu vanrednog profesora. Kroz živopisne opise njegovog okruženja i istorijskog konteksta, saznajemo kako se oblikovao jedan od najvećih umova svih vremena. Dok je strogo medicinski i hladan stav prema pacijentu bio vodeća doktrina tog doba, Frojdovo lečenje razgovorom postalo je veoma popularno, pre svega zbog toga što je njegov impresivan rad uglavnom bio zasnovan na njegovoj snažnoj intuiciji, jer nisu postojale naučne i objektivne metode u psihologiji na koje je mogao da se osloni. Verovatno ne postoji više pogrešnih tumačenja nečijeg dela nego kada je reč o osnivaču psihoanalize, čoveku koji je uzburkao snove sveta.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter