Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Senka i san

Senka i san

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4500-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9418

Broj strana:

176

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Nagrada Dositejevo pero

Kategorije:

Sadržaj:

Trilogija o Stefanu Nemanji

Prvi put u jednog knjizi objedinjena je trilogija o Stefanu Nemanji: U ime oca, Dva orla i U ime sina.

Pisana prijemčivim i pitkim jezikom, bogata istorijskim podacima i zanimljivim činjenicama u vezi sa epohom i duhom vremena, ovo je priča o Stefanu Nemanji, sinu Zavide, ocu kraljeva i svetaca i rodonačelniku najpoznatije srpske vladarske loze. Prateći glavnog junaka od kada je bio dečak, kroz godine uspona i padova, ljubavi i ratovanja, uspeha i iskušenja, priča se dotiče ne samo biografije vladara koji će se upokojiti pod imenom Sveti Simeon već i presudnih događaja koji su menjali lice tadašnje Evrope i sveta. Čitalac će biti uz Nemanju dok bude sazrevao, donosio zakone, zidao tvrđave i zadužbine, mirio zavađene kneževe, ratovao u brojnim bitkama, osnivao i podjednako čuvao porodicu i državu.

Uzbudljiva koliko i poučna, ova mešavina istorije i bajke baca novo svetlo na lik i delo jednog od najvažnijih srpskih vladara i ostavlja iza sebe pitanje: da li je ovaj život samo senka i san? I kada sanjamo, da li su naši snovi veliki kao što su bili snovi župana Nemanje Zavidovića?

Knjiga je oplemenjena ilustracijama i vinjetama slikara i strip-autora Dragana Paunovića.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Trilogija o Stefanu Nemanji Prvi put u jednog knjizi objedinjena je trilogija o Stefanu Nemanji: U ime oca, Dva orla i U ime sina. Pisana prijemčivim i pitkim jezikom, bogata istorijskim podacima i zanimljivim činjenicama u vezi sa epohom i duhom vremena, ovo je priča o Stefanu Nemanji, sinu Zavide, ocu kraljeva i svetaca i rodonačelniku najpoznatije srpske vladarske loze. Prateći glavnog junaka od kada je bio dečak, kroz godine uspona i padova, ljubavi i ratovanja, uspeha i iskušenja, priča se dotiče ne samo biografije vladara koji će se upokojiti pod imenom Sveti Simeon već i presudnih događaja koji su menjali lice tadašnje Evrope i sveta. Čitalac će biti uz Nemanju dok bude sazrevao, donosio zakone, zidao tvrđave i zadužbine, mirio zavađene kneževe, ratovao u brojnim bitkama, osnivao i podjednako čuvao porodicu i državu. Uzbudljiva koliko i poučna, ova mešavina istorije i bajke baca novo svetlo na lik i delo jednog od najvažnijih srpskih vladara i ostavlja iza sebe pitanje: da li je ovaj život samo senka i san? I kada sanjamo, da li su naši snovi veliki kao što su bili snovi župana Nemanje Zavidovića? Knjiga je oplemenjena ilustracijama i vinjetama slikara i strip-autora Dragana Paunovića.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Nagrada Dositejevo pero

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter