Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Republika pijanaca

Republika pijanaca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mo Yan


ISBN:

978-86-7818-149-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6447

Broj strana:

379

Težina:

490 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,50 KM
rasprodano

Razlog preporuke:

Nagrađene knjige, Drama

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj fascinantnoj satiri, najveći pisac svoje generacije vodi nas u izmišljenu provinciju savremene Kine, Zemlju pića - u jedan pokvaren i nestvarni svet ispunjen drevnim praznovericama, gargantuanskim apetitima i nadrealističkim događajima.
Kad do vlasti stignu glasine da se čudan i neumeren gurmanluk upražnjava u glavnom gradu Zemlje pića (nazvane tako zbog zapanjujućih količina alkohola koje se u njoj proizvode i konzumiraju), iz prestonice šalju prekaljenog policijskog inspektora Dinga Gouera da utvrdi istinu.


Puna cinizma i ironije, po svim merilima politički nekorektna, postmoderna u svakom svom postupku, ali ujedno i vrlo zanimljiva za čitanje, ova knjiga sadrži sve one elemente zbog kojih je Mo Jan dobio Nobelovu nagradu za književnost 2012. godine. Bez sumnje, u pitanju je remek-delo savremene svetske književnosti koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

  • Originalni naziv: Big Breasts and Wide...
  • Prevodilac: Marija Medić-Ivanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj fascinantnoj satiri, najveći pisac svoje generacije vodi nas u izmišljenu provinciju savremene Kine, Zemlju pića - u jedan pokvaren i nestvarni svet ispunjen drevnim praznovericama, gargantuanskim apetitima i nadrealističkim događajima. Kad do vlasti stignu glasine da se čudan i neumeren gurmanluk upražnjava u glavnom gradu Zemlje pića (nazvane tako zbog zapanjujućih količina alkohola koje se u njoj proizvode i konzumiraju), iz prestonice šalju prekaljenog policijskog inspektora Dinga Gouera da utvrdi istinu. Puna cinizma i ironije, po svim merilima politički nekorektna, postmoderna u svakom svom postupku, ali ujedno i vrlo zanimljiva za čitanje, ova knjiga sadrži sve one elemente zbog kojih je Mo Jan dobio Nobelovu nagradu za književnost 2012. godine. Bez sumnje, u pitanju je remek-delo savremene svetske književnosti koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dodatne informacije

Izdavač PortaLibris
Preporuka Nagrađene knjige, Drama

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter