Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Život posle života

Život posle života

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-300-0145-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D1839

Broj strana:

310

Težina:

334 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nemačka Istočna AfrIka zemlja je u kojoj vojna taktika kolonizatora i užasna zverstva koja u njihovo ime čine urođeničke trupe askarija natapaju tlo krvlju stradalih. U tom svetu Ilijas i Hamza dele sličnu sudbinu... Nakon što je pobegao od kuće i bio kidnapovan, Ilijas je završio na plantaži bogatog Nemca koji ga je školovao. Zahvalan kolonizatorima, kada izbije Prvi svetski rat, on se dobrovoljno pridružuje askarijima da bi se borio za Nemačko carstvo.

Hamzu je otac prodao kako bi otplatio dugove. I on uspeva da pobegne i da se dobrovoljno pridruži kolonijalnim trupama, ali, za razliku od Ilijasa, Hamza postaje pomoćnik nemačkog oficira, što izaziva osudu ostalih urođeničkih vojnika. Njihove živote spaja Ilijasova sestra Afija, u koju se Hamza zaljubljuje, a koja se i sama borila za bolji život i spas od staratelja koji je muče i maltretiraju...

Život posle života prati likove koji pokušavaju da prežive u svetu u kom se pravila menjaju, ali surovost i zlonamernost ostaju iste. Abdulrazak Gurna u svom najnovijem romanu slavi male trijumfe izvojevane spram gotovo nepremostivih prepreka i daje život onima koje istorija najčešće izbriše i zaboravi – običnim ljudima.

  • Originalni naziv: Afterlives
  • Prevodilac: Marija Pavićević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nemačka Istočna AfrIka zemlja je u kojoj vojna taktika kolonizatora i užasna zverstva koja u njihovo ime čine urođeničke trupe askarija natapaju tlo krvlju stradalih. U tom svetu Ilijas i Hamza dele sličnu sudbinu... Nakon što je pobegao od kuće i bio kidnapovan, Ilijas je završio na plantaži bogatog Nemca koji ga je školovao. Zahvalan kolonizatorima, kada izbije Prvi svetski rat, on se dobrovoljno pridružuje askarijima da bi se borio za Nemačko carstvo. Hamzu je otac prodao kako bi otplatio dugove. I on uspeva da pobegne i da se dobrovoljno pridruži kolonijalnim trupama, ali, za razliku od Ilijasa, Hamza postaje pomoćnik nemačkog oficira, što izaziva osudu ostalih urođeničkih vojnika. Njihove živote spaja Ilijasova sestra Afija, u koju se Hamza zaljubljuje, a koja se i sama borila za bolji život i spas od staratelja koji je muče i maltretiraju... Život posle života prati likove koji pokušavaju da prežive u svetu u kom se pravila menjaju, ali surovost i zlonamernost ostaju iste. Abdulrazak Gurna u svom najnovijem romanu slavi male trijumfe izvojevane spram gotovo nepremostivih prepreka i daje život onima koje istorija najčešće izbriše i zaboravi – običnim ljudima.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter