Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Zapisi o bivšim ljudima

Zapisi o bivšim ljudima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Goran Simić


ISBN:

953-6296-38-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2276

Broj strana:

131

Težina:

141 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nagrada knjizevnog natjecanja Naklade Zoro za najbolju knjigu neobjavljenih prica za 2003./ 2004. godinu!

. . .Gledao sam tu jadnu figuru, koje sam se mjesecima namjeravao otarasiti. Sada je u meni budila neki osjećaj krivice, možda i zato sto je svaka riječ za koju sam mislio da bi mu mogla nešto značiti sada djelovala prazno. U neko doba, sa baterijom u ruci sa druge strane se pojavio Mješina i doviknuo mi kako još nisu pronasli ni minera ni mapu rasporeda mina i da postoji šansa da ga njegov momak pronađe u drugom stabu.

Zar niko od vas ne zna raspored?, ispipavao sam sumnjičavo.
Kad su ga postavljali, sve su nas poslali na odsustvo, dobacio je Mješina prilično nervozno i po njegovom izgužvanom licu mogao sam pretpostaviti da ni on nije spavao. Dobacio je smrdljivcu da su dokumenti što su ga odvukli u minsko polje zapravo falsifikati koje njihov štab štampa u svrhu specijalnog rata i da je znao da će se sve ovo desiti, nikada se s tim ne bi zezao.

Nisam mogao odgonetnuti da li ga to tješi ili se izvinjava.
Ne tražim ja od tebe da mi oprostiš, rekao mu je, kad nas u zemlji budu jeli crvi, sve će nam se oprostiti. Da se mene pitalo, ne bi ni bilo ovoga rata. I mene su natjerali. Evo vidi, nosimo iste uniforme, a razlikujemo se samo po zastavama. Da nema ovoga minskog polja između nas, ne bih znao razlikovati koji su moji a koji tvoji vojnici.. . .

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x170
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nagrada knjizevnog natjecanja Naklade Zoro za najbolju knjigu neobjavljenih prica za 2003./ 2004. godinu! . . .Gledao sam tu jadnu figuru, koje sam se mjesecima namjeravao otarasiti. Sada je u meni budila neki osjećaj krivice, možda i zato sto je svaka riječ za koju sam mislio da bi mu mogla nešto značiti sada djelovala prazno. U neko doba, sa baterijom u ruci sa druge strane se pojavio Mješina i doviknuo mi kako još nisu pronasli ni minera ni mapu rasporeda mina i da postoji šansa da ga njegov momak pronađe u drugom stabu. Zar niko od vas ne zna raspored?, ispipavao sam sumnjičavo. Kad su ga postavljali, sve su nas poslali na odsustvo, dobacio je Mješina prilično nervozno i po njegovom izgužvanom licu mogao sam pretpostaviti da ni on nije spavao. Dobacio je smrdljivcu da su dokumenti što su ga odvukli u minsko polje zapravo falsifikati koje njihov štab štampa u svrhu specijalnog rata i da je znao da će se sve ovo desiti, nikada se s tim ne bi zezao. Nisam mogao odgonetnuti da li ga to tješi ili se izvinjava. Ne tražim ja od tebe da mi oprostiš, rekao mu je, kad nas u zemlji budu jeli crvi, sve će nam se oprostiti. Da se mene pitalo, ne bi ni bilo ovoga rata. I mene su natjerali. Evo vidi, nosimo iste uniforme, a razlikujemo se samo po zastavama. Da nema ovoga minskog polja između nas, ne bih znao razlikovati koji su moji a koji tvoji vojnici.. . .

Dodatne informacije

Izdavač Naklada ZORO
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter