Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Muzika zidnih satova

Muzika zidnih satova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-589-07-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K2280

Broj strana:

124

Težina:

186 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,40 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Mustafa Zvizdić, tridesetčetverogodišnji književnik iz Sarajeva, objavio je svoju drugu knjigu, Muzika zidnih satova, urbanu prozu koja je naprečac osvojila čitateljsku publiku.

Odlomak iz romana:

Noću Amerikanci bacaju pakete po okolnim brdima, sijaju fosforne svjetiljke i obilježavaju gdje se nalaze. Brda su puna tih malih titravih svjetala, neravnomjerno raspoređenih, kao da su osmijeh krezubog čovjeka.

Paketi znače hranu i unosnu trgovinu, tako da se svi daju u potragu za njima: seljaci iz okolnih sela od kojih se danju ne može glasa čuti, lokalni policajci koji u ovo ratno vrijeme žive sasvim dobro i vojnici smješteni u razrušenoj osnovnoj školi, naš mali bataljon koji ovdje na Bradini čeka direktivu iz glavne komande za pokret prema nekom uzvišenom domovinskom cilju, nekoj nepristupačnoj planinskoj čuki koju treba osvojiti uz razumne gubitke. To čekanje traje već dvadeset dana......

Nastavak slijedi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mustafa Zvizdić, tridesetčetverogodišnji književnik iz Sarajeva, objavio je svoju drugu knjigu, Muzika zidnih satova, urbanu prozu koja je naprečac osvojila čitateljsku publiku. Odlomak iz romana: Noću Amerikanci bacaju pakete po okolnim brdima, sijaju fosforne svjetiljke i obilježavaju gdje se nalaze. Brda su puna tih malih titravih svjetala, neravnomjerno raspoređenih, kao da su osmijeh krezubog čovjeka. Paketi znače hranu i unosnu trgovinu, tako da se svi daju u potragu za njima: seljaci iz okolnih sela od kojih se danju ne može glasa čuti, lokalni policajci koji u ovo ratno vrijeme žive sasvim dobro i vojnici smješteni u razrušenoj osnovnoj školi, naš mali bataljon koji ovdje na Bradini čeka direktivu iz glavne komande za pokret prema nekom uzvišenom domovinskom cilju, nekoj nepristupačnoj planinskoj čuki koju treba osvojiti uz razumne gubitke. To čekanje traje već dvadeset dana...... Nastavak slijedi.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada ZORO
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter