Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kvart Han Al-Halili

Kvart Han Al-Halili

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nagib Mahfuz


ISBN:

9958-41-123-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0351

Broj strana:

252

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Po romanima o kairskim četvrtima Mahfuz je najizvorniji kairski pisac, po romanima o drevnom Egiptu najznamenitiji je egipatski pisac, a Nobelova nagrada dovoljno govori o istaknutom mjestu među svjetskim piscima.

Već poznati Mahfuzov postupak hibridizacije žanrova ni ovdje nije zatajio. Uspješno kombinujući elemente ljubavne priče sa komplikovanim porodičnim odnosima i ratnim okruženjem Nagib naizgled gradi ne pretjerano zahtjevan i zabavni roman. Međutim, slojevita struktura otkriva nam i priču o samoći, otuđenju i likovima koji nisu tipski i sa kojima se moderan čovjek lako identifikuje. Ovo je posljednja noć. Već slijedeću će spavati u drugoj kući, u novom kvartu. Okrenut će leđa prošlosti, njenim lažnim nadama i iznevjerenim očekivanjima. Doviđenja, Han al-Halili!

  • Edicija: Džepna knjiga
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 128x198
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Po romanima o kairskim četvrtima Mahfuz je najizvorniji kairski pisac, po romanima o drevnom Egiptu najznamenitiji je egipatski pisac, a Nobelova nagrada dovoljno govori o istaknutom mjestu među svjetskim piscima. Već poznati Mahfuzov postupak hibridizacije žanrova ni ovdje nije zatajio. Uspješno kombinujući elemente ljubavne priče sa komplikovanim porodičnim odnosima i ratnim okruženjem Nagib naizgled gradi ne pretjerano zahtjevan i zabavni roman. Međutim, slojevita struktura otkriva nam i priču o samoći, otuđenju i likovima koji nisu tipski i sa kojima se moderan čovjek lako identifikuje. Ovo je posljednja noć. Već slijedeću će spavati u drugoj kući, u novom kvartu. Okrenut će leđa prošlosti, njenim lažnim nadama i iznevjerenim očekivanjima. Doviđenja, Han al-Halili!

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter