Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Kako vojnik popravlja gramofon

Kako vojnik popravlja gramofon

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-30-046-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4204

Broj strana:

299

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman mladog bh. autora Saše Stanišića predstavio je BBC.
U romanu How the Soldier Repairs the Gramophone (Kako vojnik popravlja gramofon) - Saša Stanišić, koji je sada tridesetogodišnjak, slika svijet viđen očima lika srpskog učenika, čiji najbolji prijatelj nestaje zajedno sa ostalima u toku etničkog čišćenja.

Saša Stanišić je bio četrnaestogodišnji dječak kada je počeo rat u Bosni, u proljeće 1992. godine. Rat je došao skoro bez ikakvog upozorenja u njegov rodni grad Višegrad na rijeci Drini, predstavio je ovim riječima britanski BBC književno djelo bh. autora.

Kad je rat završen, a prije nego što je napisao knjigu, Saša se vratio u Višegrad da se suoči sa svojim bivšim komšijama.

Autobiografska je pozadina jasno uočljiva, a autor, pri tome, ponekad, s velikim umijećem briše granicu između stvarnog iskustva i fiktivnih događaja. Već je na samom početku jasno da će kasnije biti riječi o građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji, i to baš o mjestima s mješovitim stanovništvom, oko kojih su se vodile osobito teške borbe. Konkretnih aluzija u prvom trenutku, međutim, nema, pa se čitalac tako suočava s neobičnom pripovijesti, koja je prividno u suprotnosti s onim što će potom doći.

  • Originalni naziv: How the Soldier Repairs...
  • Prevodilac: Hana Stojić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman mladog bh. autora Saše Stanišića predstavio je BBC. U romanu How the Soldier Repairs the Gramophone (Kako vojnik popravlja gramofon) - Saša Stanišić, koji je sada tridesetogodišnjak, slika svijet viđen očima lika srpskog učenika, čiji najbolji prijatelj nestaje zajedno sa ostalima u toku etničkog čišćenja. Saša Stanišić je bio četrnaestogodišnji dječak kada je počeo rat u Bosni, u proljeće 1992. godine. Rat je došao skoro bez ikakvog upozorenja u njegov rodni grad Višegrad na rijeci Drini, predstavio je ovim riječima britanski BBC književno djelo bh. autora. Kad je rat završen, a prije nego što je napisao knjigu, Saša se vratio u Višegrad da se suoči sa svojim bivšim komšijama. Autobiografska je pozadina jasno uočljiva, a autor, pri tome, ponekad, s velikim umijećem briše granicu između stvarnog iskustva i fiktivnih događaja. Već je na samom početku jasno da će kasnije biti riječi o građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji, i to baš o mjestima s mješovitim stanovništvom, oko kojih su se vodile osobito teške borbe. Konkretnih aluzija u prvom trenutku, međutim, nema, pa se čitalac tako suočava s neobičnom pripovijesti, koja je prividno u suprotnosti s onim što će potom doći.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter